BRAVO ZA NICU

To se zove savršeno odvezeni krug u F1 bolidu!

12.05.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Nico Rosberg sve je oduševio fantastičnim kvalifikacijskim krugom uoči Velike nagrade Španjolske koji mu je omogućio start s najbolje startne pozicije

Njemački 27-godišnji vozač odradio je fantastičan posao u subotu za volanom Mercedesovog bolida. Njegov 1:20.718 krug kojeg je odvezao tijekom treće runde kvalifikacija bio je apsolutno nedostižan za konkurenciju i definitivno jedan od boljih krugova viđenih posljednjih godina u Formuli 1.


Rosberg je tako drugi put zaredom osvojio 'pole poziciju', treću u karijeri, no nakon debakla na prošloj utrci u Bahreinu u kojoj je u nedjelju potonuo u utrci, vrlo je oprezan ovaj vikend u Barceloni.

'Sve je odlično radilo ovaj vikend, sve smo dobro podesili. Mnogo smo radili ovih dana na tempu u utrkama nakon onog što se dogodilo u Bahreinu i iznenađeni smo što smo bili tako brzi u kvalifikacijama, no sve je prošlo savršeno i izvukli smo jako dobar krug. Veliki je ovo podstreh za ekipu, no moramo biti oprezni nakon onog što se dogodilo u Bahreinu,' kaže Nico koji se ipak nada boljem plasmanu od devetog mjesta s posljednje utrke.

'Svi su naporno radili da bismo riješili naše probleme. Zaostajali smo u Bahreinu, siguran sam da smo se sada približili. U subotu ujutro sve je to izgledalo mnogo bolje i malo sam optimističniji uoči utrke, no ona će biti nešto sasvim drukčije od kvalifikacija zbog situacije s gumama,' zaključio je čovjek koji si je podigao cijenu u posljednje tri sezone redovitim pobjedama protiv veterana Michaela Schumachera.