KARIKA KOJA NEDOSTAJE

To bi za Edina Džeku bilo okruženje iz snova

12.07.2013 u 11:01

Bionic
Reading

Manchester City i ovoga ljeta planira 'otvoriti vreću' i učiniti bitne preinake u sastavu kako bi vratili naslov engleskog prvaka. Na radaru su im prvenstveno napadači što dodatno povećava ionako velike izglede da najbolji BiH igrač Edin Džeko napusti njihove redove

Džeko pod trenerom mancinijem prošle sezone nije imao zadovoljavajući tretman uoči odlično frekvenciji postizanja golova, a City je ovoga ljeta namuio svoje redove pojačati Alvarom Negredom iz Seville i Stevanom Jovetićem iz Fiorentine.

Tim potezima uprave i novog trenera Manuela Pellegrinija povećava se ionako izgledan odlazak Edina Džeke ovoga ljeta, a katalonski sport, prenosi sport.ba, tvrdi kako tu situaciju s pozorom prate sportski arhitekti Barcelone koji čekaju prvu mogućnost za dovođenjem sjajnog Sarajlije u svoje redove.


Još se nisu pojavile provizorne svote u ovom mogućem poslu, ali ako Barcelona bude istinski zainteresirana za dovođenje Džeke lako će se otvoriti sijaset mogućnosti za nagodbu ili neku 'trampu', jer City ne može očekivati nekakav pretjerani novac za igrača za kojega se zna da želi otići a među 'građanima' nije označen kao prioritet.

Na Camp Nou bi ga čekala najuigranija vezna linija u svijetu nogometa, a krilni napadači bili bi mu najrazvikaniji par posljednjih desetljeća Lionel Messi i Neymar od kojih se u idućim sezonama očekuje neograničeno puno. Okruženje iz snova, ali posao je tek u povojima...