ZLATNI OLIMPIJAC

To bi bila senzacija, ali ozljeda je spriječila savršeni scenarij

26.02.2024 u 20:15

Bionic
Reading

Jedan od najodlikovanijih egipatskih olimpijaca Karam Gaber (44) ostao je bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu 20 godina nakon što je osvojio zlato u Ateni

Egipatski hrvač grčko-rimskim stilom pokušao se plasirati na OI u Parizu 20 godina nakon što je u Ateni osvojio zlato. Međutim, njegov pokušaj je osujetila ozljeda.

"Nažalost, ozljeda me zaustavila od nastupa na afričkom prvenstvu koje je i kvalifikacijsko za Olimpijske igre," napisao je na društvenim mrežema.

Gaber je jedan od najuspješnijih egipatskih olimpijaca. Osvojio je zlatnu medalju na Igrama u Ateni 2004. i srebro u Londonu 2012. Također, je nosio zastavu svoje zemlje na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.

Međutim, propustio je OI 2016. u Rio de Janeiru nakon što je dobio dvogodišnju suspenziju nakon niza propuštenih dopinških testova.

Nakon što mu je u kolovozu 2017. istekla suspenzija, Gaber je ostao izvan sporta prije nego što se odlučio pripremiti za Afričko prvenstvo kao odskočnu dasku do Pariza.