vječna dilema

[ANKETA] Tko je bolji, Cristiano Ronaldo ili Leo Messi? Trener Liverpoola Jürgen Klopp ima zanimljivu teoriju...

15.05.2020 u 08:14

Bionic
Reading

Još će se dugi niz godina ovo pitanje povlačiti, i kad odu u zasluženu nogometnu mirovinu razglabat će se o tome koji je bio bolji - Ronaldo ili Messi? Isto su pitanje postavili treneru 'redsa' Jürgenu Kloppu koji je svojim odgovorom dodatno 'zapalio' navijačke rasprave vezane uz ovaj 'gordijski čvor' svjetskog nogometa

Uzeo je Jürgen Klopp nakon ovog škakljivog pitanja kratku stanku, ali je potom dao i odgovor koji je bio više nego jasan...

'Za mene je Leo Messi bolji, ali ne mogu se više diviti Cristianu Ronaldu nego što mu se već divim', rekao je diplomatski Klopp o trenutno najboljim svjetskim nogometašima , a potom je i objasnio zašto tako misli.

'Gledajte, igrali smo protiv obojice i moram priznati da ih je jednostavno nemoguće čuvati. A uz sve to Messi od rođenja ima slabije fizičke predispozicije nego Cristiano', započeo je Klopp i pojasnio:

'Ali, ako bih trebao zamisliti savršenog nogometaša, onda bi mi taj sigurno imao Ronaldovu visinu, odraz i brzinu. Kad se na to doda njegov stav koji je apsolutno savršen i profesionalan, bolje od toga jednostavno ne može. Međutim, s druge strane imate Lea Messija kod kojeg sve izgleda tako jednostavno, tečno... Zbog toga mi je Messi ipak malo draži kao nogometaš, ali Ronaldo je također nevjerovatan', pokušao je 'opravdati' svoj izbor Klopp.

Od 2008. godine Messi i Ronaldo osvojili su 11 Zlatnih lopti i njihovu dominaciju prekinuo je jedino kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić 2018. godine. Do prošle godine Messi i Ronaldo imali su po pet nagrada za Najboljeg nogometaša svijeta, a onda je Messi dobio šestu i 'preskočio' Portugalca.

Za kraj je Jürgen Klopp zaključio...

'Zajedničko im je da obojica na nogometnoj sceni ostavljaju duboke tragove tako dugo. Ima dosta mlađih igrača sa sličnim potencijalom, ali dominirati ovako dugo je jednostavno nevjerovatno', završio je Klopp raspravu na temu 'Ronaldo ili Messi'.