PITAMO VAS

Tko će osvojiti prvu hrvatsku medalju na Igrama u Riju?

04.08.2016 u 11:12

Bionic
Reading

Olimpijske igre u Riju otvaraju se ovaj petak, a već sljedećeg dana hrvatski sportaši izlaze na borilišta s velikim izgledima osvojiti pregršt medalja. No, tko će ju od njih prvi osvojiti?

Hrvatska olimpijska reprezentacija s velikim ambicijama iščekuje nastup na Igrama u Riju, a prema nekim predviđanjima, mogla bi osvojiti čak osam medalja, od toga tri zlatne.

Gotovo je sigurno da naša zemlja neće otići iz Rija bez ijedne medalje, a mi vam postavljamo pitanje: tko će osvojiti prvu?

Favorit je u tom natjecanju Snježana Pejčić, jer je raspored finala zračne puške na 10 metara već u subotu. No, to nije njezina omiljena disciplina i možda će morati čekati svoju drugu priliku na Igrama. U ponedjeljak bi pak Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović mogli do prve hrvatske medalje u finalu trapa.

Ako ne prije, četvrtak 11. kolovoza morao bi biti dan kad će Hrvatska stići do medalje i to vjerojatno zlatnog sjaja, jer braća Sinković će tada vjerojatno grabiti prema tituli u finalu dvojca na pariće, a Snježana Pejčić će nešto kasnije u omiljenoj disciplini 50m trostav tražiti svoju veliku pobjedu.

Spomenimo i finale veslačkih samaca s Damirom Martinom u subotu 13. kolovoza te dan kasnije finale konja s hvataljkama Filipa Udea, a finale diska Sandre Perković je u utorak 16. kolovoza, kad je i finale jedriličarske klase Finn s Ivanom Kljakovićem Gašpićem, a dan kasnije i finale klase 470 sa Šimom Fantelom i Igorom Marenićem.

Lucija i Ana Zaninović imat će priliku uloviti medalje u četvrtak i petak, 17. i 18. kolovoza, a posljednjeg vikenda do njih će pokušati doći rukometaši, vaterpolisti, košarkaši te Blanka Vlašić i Ana Šimić u skoku u vis, kao i boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović.

Puno prilika za osvajanje medalja, no tko će to napraviti prvi? Svoj odgovor dajte u anketi na kraju članka...