novo lice na ibroxu

Tko će naslijediti Stevena Gerrarda? Tri nogometna velikana kandidati su za novog trenera Rangersa...

12.11.2021 u 11:07

Bionic
Reading

Talijanski nogometni stručnjak Gennaro Gattuso želio bi postati trenerom Glasgow Rangersa nakon što je Steven Gerrard preuzeo kormilo Aston Ville, objavili je škotski Daily Record pozivajući se na izvore bliske Gattusu...

Gennaro Gattuso je jednu sezonu igrao za Rangerse (1997./'98.) i uvijek je pokazivao veliku sklonost škotskom klubu, a ne treba zaboraviti i to da je njegova supruga Škotkinja.

Gattuso je od prosinca 2019. do lipnja ove godine vodio Napoli, a nakon isteka ugovora napustio je klub. Nije dugo čekao na novi posao budući da je ovog ljeta preuzeo Fiorentinu. No, nakon samo dva tjedna raskinuli su suradnju zbog neslaganja oko politike transfera igrača.

Za Gattusa je zainteresiran i moskovski Spartak.

Jedan od kandidata za novog trenera Rangersa je i od prije nekoliko dana bivši trener Barcelone Ronald Koeman.

Kako donosi Football Insider, Koeman je jedan od glavnih favorita za nasljednika Gerrarda i na Ibroxu vrlo ozbiljno razmatraju tu mogućnost. Direktor škotskog prvaka Ross Wilson želi prestižnog i renomiranog trenera.

Uz Koemana i Gattusa, jedan od kandidata je i John Terry, nekadašnji kapetan Chelseaja i još jedan od bivših engleskih reprezentativaca koji se polako probijaju u trenerskom poslu.

Koeman je osim u Barceloni radio i u Evertonu, Southamptonu, Ajaxu, Benfici i Valenciji, a u prilog mu ide to što je sa sadašnjim direktorom Rangersa Wilsonom surađivao u Southamptonu. Upravo ta veza je pokrenula priču o Koemanovom dolasku na Ibrox.