SVI ŽELE NA CEDEVITU

Tinejdžer iz BiH i sin Franje Arapovića zaludili NBA skaute!

04.02.2016 u 11:20

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Cedevita u četvrtak (19 sati) u sklopu 6. kola Topa 16 Eurolige u Draženovu domu dočekuje grčki Panathinaikos, šesterostrukog prvaka Europe. Međutim ta će utakmica biti drukčija od drugih jer će oči mnogobrojnih NBA skauta biti uperene u 16-godišnjeg Džanana Musu

U Zagreb će na utakmicu Cedevita-Panathinaikos doći nešto više NBA skauta nego je uobičajeno (15-20, prema informacijama iz kluba), a osim Džanana Muse, čuda iz BiH koje će u svibnju proslaviti 17. rođendan, uživo će još jedanput vidjeti i 19-godišnjeg Marka Arapovića, čije se ime već neko vrijeme nalazi na predstojećem NBA draftu (prognoza za 2017.).

'Dolaze skauti i iz NBA klubova kao što su Minnesota, Detroit, Philadelphia, Boston, Miami, Charlotte, Houston, Washington, Chicago, Utah, LA Clippers te Toronto koji će osim skauta imati i predstavnika u glavnom menadžeru. Naime u Zagreb je stigao Masai Ujiri', potvrdio je za tportal.hr sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

S obzirom da u klubu trenutačno ne mogu računati na ozlijeđene Luku Babića i Luku Žorića, nema sumnje kako će upravo 203 cm visoki Musa, koji je sjajno odigrao neke utakmice u ABA ligi (Megi je nedavno ubacio 14 koševa), te već konstantno dobri Arapović dobiti koju minutu više. Uostalom, 207 cm visoki Arapović, sin proslavljenog košarkaša Franje Arapovića, već je odavno poznat NBA skautima te ih je posebno oduševio na SP-u za uzrast do 19 godina, na kojem je Hrvatska osvojila srebro (Arapović je izabran u najbolju petorku turnira!). Koliko će točno NBA skauta doći u Draženov dom, nije poznato, ali govori se o rekordnoj brojci. Malo je reći da je ovaj nadareni dvojac zaludio NBA skaute!

'Babić je igrač s najvećom minutažom u momčadi, a uz to je naš treći strijelac, drugi skakač, prvi obrambeni skakač, što je zanimljivo, i drugi asistent. Tako da će nam sigurno nedostajati, no to je prilika za druge igrače da se nametnu i pokažu koliko mogu', kazao je trener Cedevite Veljko Mršić dodavši:

'Panathinaikos je najtrofejnija momčad u zadnjem desetljeću u Europi. Znamo koji je nivo grčke košarke, i klupske i reprezentacijske. Isto tako znamo i način na koji igraju. To su vrlo čvrste momčadi, s odličnim obranama, igraju na mali broj poena i bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo izgledati u toj utakmici.'

Panathinaikos je klub koji je osvojio šest naslova prvaka Europe, a u prethodnih 10 sezona najbolji je bio u Euroligi u rekordna tri navrata.

Ove sezone u prvoj fazi Eurolige momčad Aleksandra Đorđevića završila je skupinu C na trećem mjestu s omjerom 6-4, a u Topu 16 trenutno ima dvije pobjede i tri poraza.

Više informacija o utakmici pročitajte OVDJE