DOBAR NASTUP ZA KRAJ

Tina šesta na svijetu u klasi Laser Radial

15.07.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić osvojila je šesto mjesto na SP klase Laser Radial u škotskom Largsu, izvijestio je danas Hrvatski jedriličarski savez

Nakon dva dana bez jedrenja zbog nedovoljno vjetra, jučer je u škotskom Largsu previše puhalo, pa je vjetar na mahove dosezao brzinu i do 45 čvorova. Jedriličarke su čekale na smirivanje vjetra i mogući start od osam sati ujutro pa sve do 15 sati, a nakon što se vrijeme nije smirilo regatni odbor je donio odluku da je prvenstvo završeno. Titulu svjetske prvakinje obranila je Finkinja Sari Multala, a Tina Mihelić je 6. mjestom ostvarila izniman uspjeh i tako na najbolji mogući način privela sezonu kraju.

'Zadovoljna sam u konačnici rezultatom, iako su kod mene očekivanja možda bila i nešto veća obzirom na uvjerljivost na EP od prije mjesec dana. Međutim, kakvi su uvjeti ovdje vladali bila bih neskromna kada bih rekla da nisam zadovoljna. Ovo mi je daleko najbolji rezultat na SP ikada, a da su se odjedrile sva jedrenja vjerujem da bih sigurno još napredovala u plasmanu, ali i 6. mjesto na SP je odličan rezultat', izjavila je Tina Mihelić.