JURIŠ NA LONDON

Thorpe po žetvu zlata s velikim magom

16.03.2011 u 15:06

Bionic
Reading

Jedan od najboljih plivača svih vremena, peterostruki olimpijski pobjednik Australac Ian Thorpe (28), koji je ranije ove godine najavio povratak natjecanjima nakon više od četiri gdoine izbivanja, objavio je kako je za trenera izabrao Genadija Tureckog (61), bivšeg trenera još jedne plivačke legende, Rusa Aleksandra Popova

Thorpe i Turecki će trenirati u Švicarskoj kako bi se Thorpe što bolje pripremio za australske kvalifikacije za OI u Londonu koje će se održati u ožujku sljedeće godine.

'Veselim se radu s Genadijem, nadao sam se da će prihvatiti moju ponudu. Znam da je on radio s Aleksandrom Popovim i Michaelom Klimom, te da se prilagođavao njihovim osobnim potrebama, ali i da je pravi plivački znalac,' rekao je Thorpe.

Osim s Popovim, koji je osvajao zlata na 50 i 100 metara slobodno u Barceloni 1992. i Atlanti 1996., te Klimom kojega je vodio do četiri medalje na OI u Sydneyu 2000., dva zlata i jednog srebra u štafetama, te pojedinačnog srebra na 100m leptir, Turecki je surađivao i s Australkom Petriom Thomas, koja je na OI u Ateni 2004. osvojila pojedinačno zlato na 100 metara leptir, te još dva zlata u štafetnim utrkama.

Dosada je Turecki trenirao osmero švicarskih plivača u Teneru, a u tom švicarskom mjestu raditi će i s Thorpeom.