WRC Croatia Rally 2022

Thierry Neuville posjetio Shell postaju Ivanja Reka

04.04.2022 u 15:09

Bionic
Reading

Thierry Neuville posjetio Shell postaju Ivanja Reka u sklopu priprema za WRC Croatia Rally 2022

Nakon prošlogodišnjeg debija, jedan od najgledanijih sportskih događaja na svijetu FIA WRC Rally vraća se u Hrvatsku. Događaj će od 21. do 24. travnja 2022. okupiti ponajbolje svjetske vozače relija u ukupno 20 brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija.

Nakon što je zauzeo drugo mjesto na Rally Sweden, Thierry Neuville iz tima Hyundai Motorsport također se vratio u Hrvatsku u potrazi za pobjedom na WRC Croatia Rally 2022. U sklopu priprema za WRC Croatia Rally 2022, Thierry Neuville posjetio je Shell postaju Ivanja Reka u SUV-u Hyundai KONA N.

Sa 15 pobjeda i ukupno 51 osvojenim postoljem kao član tima Hyundai Motorsport, Thierry Neuville i suvozač Martijn Wydaeghe ciljat će na prvu ovogodišnju pobjedu na atraktivnim brzinskim ispitima s mješavinom glatkih i neravnih površina. Na dijelovima koji su i brzi i uski, a sa samo dva dopuštena ogleda svake etape prije rallyja, posade će od samog početka morati biti vrlo koncentrirane kako bi ušle u pravi ritam i osigurale mjesto na postolju.

Kao jedan od naslovnih sponzora i tehnički partner tima Hyundai Shell Mobis World Rally, Shell pruža podršku Hyundai Motorsportu u njihovim zahtjevima za motorno ulje otkako se pridružio WRC-u 2014., što je u konačnici dovelo do toga da tim osvoji naslov u kategoriji konstruktora (the Manufacturers’ Championship) 2019. i 2020. godine. Zahvaljujući korištenju motornog ulja Shell Helix Ultra, od 2014. tim Hyundai Motorsport imao je u potpunosti pouzdan motor te se nisu suočili s problemima koji nastaju trošenjem motora. Zapravo, Shell je pomogao timu u razvijanju dodatnih 1,5 konjskih snaga, što predstavlja prosječno šest sekundi prednosti na kraju svakog relija, a što će sigurno dobro pomoći timu tijekom WRC Croatia Rallyja.

Na Shellovim postajama u Hrvatskoj, kupci mogu pronaći asortiman Shell Helix motornih ulja prikladnih za benzinske i dizelske motore koja su formulirana uz korištenje jedinstvene tehnologije Shell PurePlus u kombinaciji s tehnologijom aktivnog čišćenja. Ova jedinstvena kombinacija znači da će Shell Helix Ultra motorna ulja pružiti još višu razinu čistoće i performansi - što jeftinija motorna ulja ne mogu postići. Zahvaljujući ovoj kombinaciji, tijekom rigoroznih industrijskih testiranja motora, motorna ulja Shell Helix Ultra postigla su 65% veću čistoću klipa, čime su daleko premašila minimalne industrijske standarde. Uz Shell Helix motorna ulja, kupci na Shell postajama diljem Hrvatske mogu pronaći Shell V-Power - najnaprednija goriva tvrtke Shell razvijena uz tehničku podršku Scuderia Ferrari. Zahvaljujući DYNAFLEX tehnologiji, V-Power goriva iz Shell Laboratories obogaćena su snažnim sredstvima za čišćenje koja održavaju bitne dijelove sustava goriva čistim i štite ih od naslaga čime se poboljšavaju performanse dizelskih i benzinskih motora.

Kupci Shell proizvoda zaslužuju proizvode iste kvalitete kao i tim Hyundai Motorsport. Osmogodišnje iskustvo Shella u osiguravanju visoko kvalitetnih performansi motora tijekom WRC-a za tim Hyundai Motorsports primjenjuje se na proizvode za vozila izvan staze kako bi također osiguravali vrhunske performanse bez obzira na vrijeme ili teren.