NIŠTA OD PELEA

Težak udarac za Brazilce uoči otvaranja Olimpijskih igara!

05.08.2016 u 18:58

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da bi legendarni nogometaš Pele mogao biti taj koji će zapaliti olimpijski plamen tijekom otvaranja Igara u Riju, zbog slabog zdravlja je otkazao svoje pojavljivanje na ceremoniji...

Ime sportaša koji će upaliti olimpijski plamen uoči svakih Igara čuva se u strogoj tajnosti, no u Riju se pojavila informacija da su u završnom izboru legendarni nogometaš Pele i teniski šampion Gustavo Kuerten.

Pele se činio kao prirodni izbor u zemlji zaluđenoj nogometom, no to ipak neće biti slučaj. Naime, glasnogovornik Igara potvrdio je da zbog zdravstvene slabosti bivši 75-godišnji brazilski nogometaš uopće neće prisustvovati ceremoniji otvaranja.

Tako će spektakl biti siromašniji za čovjeka kojeg mnogi smatraju najboljim nogometašem svih vremena i jedna je od prvih asocijacija kad ljudi pomisle na Brazil.

To bi trebalo značiti da će trostruki osvajač Roland Garrosa biti taj koji će upaliti plamen, no moguća su i iznenađenja. Još se spominju imena bivših olimpijskih legendi poput jedriličara Roberta Scheidta, maratonca Vanderleija de Lime, košarkaša Oscara Schmidta, plivača Cesara Ciela pa čak i Neymara.

Otvorenje počinje u 1 sat po hrvatskom vremenu.