neočekivano brzi oporavak

Teško se ozlijedio prije samo mjesec dana i završio na operaciji, a sada se nada da bi mogao nastupiti na US Openu

13.07.2022 u 16:31

Bionic
Reading

Njemački tenisač Alexander Zverev odbacio je štake te hoda bez njih nakon što je obavio operaciju desnog skočnog zgloba neposredno nakon Roland Garrosa

Podsjetimo kako se Alexander Zverev teško ozlijedio početkom lipnja tijekom polufinalnog meča na Roland Garrosu protiv kasnijeg pobjednika Rafaela Nadala.

Naknadne pretrage su pokazale kako su mu tom prilikom popucala sva tri lateralna ligamenta desnog gležnja te je morao na operaciju...

Sada se Zverev, nakon malo više od mjesec dana, sjajo oporavlja te je sam tenisač najavio kako je moguć njegov nastup na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru godine, koji se igra u New Yorku od 29. kolovoza do 11. rujna.

Njemački tenisač je na društvenim mrežama objavio snimku kako hoda bez štaka, a sve uz taktove velikog hita grupe Survivor, Eye of the tiger, iz filma Rocky.

No, i sam je Zverev svjestan da je do nastupa na US Openu još dalek put.

'Na US Open ću doći i igrati jedino ako osjećam da mogu osvojiti trofej. To bi trebalo značiti da sam maksimalno spreman za svih sedam mečeva', kazao je Zverev i dodao:

'Sigurno neću doći u New York ako osjećam da bih mogao dobiti samo meč ili dva. Šansa za nastup postoji, US Open nisam izbrisao iz svojih planova', zaključio je aktualni olimpijski pobjednik i drugi tenisač s ATP ljestvice.