ŠOK U CEDEVITI

Teška ozljeda najskupljeg igrača: Neću više igrati

26.10.2013 u 20:50

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone nanijeli su Cedeviti prvi poraz (66:51) ove sezone u ABA ligi. No za momčad iz Podsuseda puno groznije zvuči vijest da će ostatak sezone igrati bez ponajboljeg igrača Marka Tomasa, a razlog je teška ozljeda, puknuće Ahilove tetive

Hrvatski reprezentativac Marko Tomas, koji je i Euro u Sloveniji propustio zbog ozljede, imao je veliku nesreću u 18. minuti dvoboja protiv Cibone. Tomas je krenuo u kontru, ali mu je noga odsklizala, te se našao na parketu i, shvativši da se dogodilo nešto ozbiljno, primio se za glavu. Nije dugo trebalo da Tomas kaže ono što u Cedeviti nisu željeli čuti.

'Neću više igrati košarku, ovo je kraj', bila je prva Tomasova reakcija nakon što je shvatio da mu je stradala Ahilova tetiva.

Nakon utakmice, kako prenosi Jutarnji list, Tomas je ponovio isto:

'Završio sam s košarkom, neću se više vraćati.'

Naravno, s obzirom na to da je Tomas (pre)često bio ozlijeđen, da je zbog takvih pehova propustio i tri zadnja Eura, jasno je da najskuplji igrač Cedevite (s navodnom plaćom od oko 450.000 eura) u ovom trenutku ne može drugačije niti razmišljati. U svakom slučaju, s obzirom na težinu ozljede, ali i potrebno vrijeme oporavka, gotovo je jasno, pa čak i da promijeni mišljenje, da će Tomas ovu sezonu sigurno propustiti.