izbornik o Džjubi

Teška odluka važnog reprezentativca Rusije koja itekako ima veze s invazijom na Ukrajinu: Zamolio je da ga ne pozivamo....

15.03.2022 u 12:09

Bionic
Reading

Kapetan ruske nogometne reprezentacije Artem Džjuba nije pozvan u utorak na okupljanje Rusije zbog teške situacije u Ukrajini, gdje žive rođaci igrača, objasnio je izbornik ruske selekcije. Svakako je to bila teška odluka važnog reprezentativca Rusije...

'S obzirom na tešku situaciju u Ukrajini, gdje žive mnogi članovi njegove obitelji, Artem se ispričao i zamolio, iz obiteljskih razloga, da ga ne pozivamo za sljedeće susrete ruske reprezentacije', objasnio je Valerij Karpin u intervjuu objavljenom na web stranici Ruskog nogometnog saveza.

'Dogovorili smo se da ćemo ostati u kontaktu i pažljivo ću pratiti njegove sljedeće utakmice sa Zenitom iz Sankt Peterburga', dodao je.

Džjubin otac je Ukrajinac iz Poltave, a majka je Čuvaškinja.

Nakon invazije ruskih snaga na Ukrajinu, FIFA je odlučila isključiti Rusiju iz kvalifikacijskog doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2022. i utakmicu s Poljskom krajem ovog mjeseca. Ruski nogometni savez osporio je ovu odluku pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) i zatražio njezino ukidanje, o čemu će CAS uskoro odlučiti.

Što god se dogodi, selekcija će se okupljati od 21. do 27. ožujka, naveo je Karpin, a točan program priprema, kao i prijateljskih utakmica, bit će objavljen naknadno.

'Kao što sam već učinio, iz logističkih razloga, donio sam odluku da na ove pripreme ne zovem igrače koji igraju u europskim klubovima', dodao je Karpin.