BEZ MILOSTI

Teška kazna za Hajduk i ponajboljeg igrača Rijeke

23.11.2016 u 14:14

Bionic
Reading

Sudac Saša Pavličić-Bekić donio je disciplinske mjere, a najviše pozornosti izazvale su kazne za Hajduk i nogometaša Rijeke Franka Andrijaševića

Franko Andrijašević kažnjen je s tri utakmice zabrane igranja i pet tisuća kuna jer mu je sudac Burilo poslije utakmice pokazao crveni karton i to zato što je igrač Rijeke suigračima viknuo: 'Ostavi smrada jednog na miru', što se odnosilo na glavnog arbitra utakmice.

Inače, za ovu vrstu prekršaja kazna može biti suspenzija od dvije pa čak do 12 utakmica tako da je Andrijašević mogao proći i puno gore. Bio je to susret u Koprivnici u kojem su Slaven Belupo i Rijeka odigrali 0:0.

Prema kazni, ovaj veznjak neće moći igrati s Dinamom, a prije toga s Cibalijom u prvenstvu i Lokomotivom u Kupu, no još mu ostaje mogućnost žalbe.

To nije sve od kazni za riječkog prvoligaša. Vodeća momčad prvenstva mora podmiriti 18.000 kuna zbog bacanja predmeta i baklji njenih navijača, dok će Slaven Belupo kao domaćin platiti 6000 kuna. Ivan Mance, pomoćnik sportskog direktora Rijeke, kažnjen je s 2000 kuna, a pomoćni trener kluba s Rujevice Luka Brkljača s 3000 kuna zbog nesportskog ponašanja i isključenja.

Hajduk je nastavio puniti blagajnu HNS-a, ali sada će biti zatvoren i dio stadiona za gledatelje protiv Intera (27. studenoga). 'Bili' će sljedeći susret s Interom igrati pred praznim sjeverom, a ujedno moraju platiti 30.000 kuna. Razlog je pirotehnika i poziv na nasilje skandiranjem 'Mamiću, cigane, čakija ti ne gine' na utakmici s Lokomotivom koju je splitski klub dobio 1:0.

Novčano su kažnjeni još i Cibalia i Osijek zbog prekršaja tijekom susreta u Vinkovcima u subotu, Cibalia s 12.000, a Osijek s 5000 kuna.