'RJEČNIK ISPOD RAZINE'

Terryja već kaznio FA, a sada će i Chelsea

18.10.2012 u 14:55

Bionic
Reading

Kapetan Chelseaja John Terry odlučio je prihvatiti kaznu koju mu je odredio Engleski nogometni savez (FA) zbog vrijeđanja QPR-ova braniča Antona Ferdinanda na rasnoj osnovi

FA je, podsjetimo, kaznio Terryja s 220.000 funti i četiri utakmice zabrane nastupa. Stoper europskog prvaka je imao rok od dva tjedna da odluči hoće li se žaliti, ali je na koncu prihvatio kaznu.

'Ovo se prilikom želim ispričati svima zbog rječnika koji sam koristio u utakmici protiv QPR-a. Iako sam razočaran presudom FA-a, prihvaćam da rječnik koji sam koristio, neovisno o kontekstu, nije prihvatljiv ni na nogometnom terenu, ni u bilo kojem drugom aspektu života. Kao što sam naveo u kaznenom postupku, za nekoga u mojoj poziciji riječi koje sam izgovorio nisu bile primjerena reakcija na situaciju. Moj odgovor je bio ispod razine koja se očekuje i od Chelseaja i od mene i takvo što se više neće ponoviti', priopćio je Terry.

Njegova odluka znači da će propustiti sljedeće četiri utakmice na nacionalnoj razini. Neće ga biti u dvobojima protiv Tottenhama, Manchester Uniteda i Swanseaja u Premierligi, te ponovno protiv Manchester Uniteda u Liga kupu.

Odluku svoga kapetana da se ne žali na presudu FA-a pohvalio je i Chelsea. Vodeći klub Premierlige je, međutim, dodao kako će i on provesti disciplinski postupak protiv Terryja, ali donesena odluka, u skladu s običajima kluba, neće biti predstavljena javnosti.