nakon 22 godine

Terry napustio Chelsea i preselio u bivšeg engleskog prvaka

03.07.2017 u 14:23

Bionic
Reading

Bivši kapetan Chelsea John Terry (36) prešao je u engleskog drugoligaša Aston Villu, potvrdio je u ponedjeljak vlasnik tog kluba Tony Xia.

Terry će s Aston Villom potpisati jednogodišnji ugovor vrijedan 60.000 funti, a ukoliko klub izbori plasman u Premier League dobit će kroz bonuse još četiri milijuna funti. 

Terry je nakon 22 godine otišao iz Chelsea jer mu je istekao ugovor, a uprava mu nije ponudila novi. Bivši reprezentativac je u dresu Chelsea odigrao 713 utakmicu, po čemu je treći u povijesti kluba iza Rona Harrisa i Petera Bonettija, zabio je 66 golova, a kao kapetan je momčad vodio u rekordnih 578 utakmica. 

S klubom sa Stamford Bridgea je osvojio čak 17 trofeja - pet naslova prvaka Engleske, Ligu prvaka, Europsku ligu, pet FA kupova, tri Liga kupa i dva Community Shielda. 

Aston Villa pak klub je sa sedam naslova engleskog prvaka, a osvojila je i sedam FA kupova, pet Liga kupa i jedan Community Shield .

Britanski mediji su nagađali da je Terry izabrao Aston Villu kako ne bi igrao protiv Chelsea u Premier league iz koje ga je zvao West Bromwich Albion.