SVJETSKA POPULARNOST

Tek pet sportaša ima više od 100 milijuna pratitelja na Instagramu; na vrhu je uvjerljivo Cristiano Ronaldo, a među njima je i netko za koga gotovo nitko u Hrvatskoj nije čuo

05.03.2021 u 06:30

Bionic
Reading

U ovom trenutku samo pet sportskih osoba ima više od 100 milijuna pratitelja na društvenoj mreži Instagram. Na vrhu je Cristiano Ronaldo, ali u ovom društvu je jedan sportaš za kojeg je u Hrvatskoj malo tko čuo

Društvene mreže su danas postale ogroman biznis, a to zna i menadžment Cristiana Ronalda (Juventus) koji i od društvenih mreža zarađuje milijune. Portugalac je prava 'tvornica novca', a na Instagramu je prvi po broju pratitelja, ali i zaradi ako uključimo sve slavne osobe.

Tako ga na toj popularnoj društvenoj mreži prati nevjerojatnih 267 milijuna osoba. Nitko mu nije ni blizu iako se još četvero sportaša može pohvaliti da prelazi brojku od 100 milijuna. Na drugoj poziciji je profesionalni hrvač i glumac Dwayne Rock Johnson sa 220 milijuna pratitelja, a slijedi ga na trećoj poziciji Lionel Messi (Barcelona) sa 188.

Na četvrtoj poziciji je još jedan nogometaš – Neymar (PSG) sa 147 milijuna, a TOP 5 zatvara igrač kriketa. Da, sporta o kojem u Hrvatskoj gotovo nitko ništa ne zna, niti ga prati.

No kriket je u nekim zemljama nacionalni sport pa tako i u Indiji gdje njihov kapetan reprezentacije Virat Kohli ima status božanstva i 100 milijuna sljedbenika na Instagramu.

  • +5
Cristiano Ronaldo u dresu Juventusa Izvor: EPA / Autor: FILIPPO VENEZIA

Kao što smo već napomenuli, društvene mreže sportašima, glumcima, glazbenicima i drugim poznatim facama mogu donijeti i velike novce, a i tu je najbolji Ronaldo koji od Instragrama zarađuje čak 47,5 milijuna eura godišnje (po objavi 1,1 milijuna eura), više nego što mu je plaća u Juventusu (31 milijun eura).

Po zaradi na Instagramu slijedi ga Lionel Messi 29 milijuna eura (730 tisuća eura po objavi). Zanimljivo, iza njih su po prihodima američki modeli, sestre Jenner, Kendal (24,5 milijuna eura) i Kylie (18,8 milijune eura) pa onda opet spomenuti kriketaš Virat Kohli (15 milijuna eura)...