sve za obitelj

Tata milijarder zbog osporavanog sina vozača kupuje uglednu momčad Formule 1?

25.07.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Njemački Auto Motor und Sport tvrdi kako kanadski milijarder Lawrence Stroll namjerava kupiti momčad Force Indije kako bi njegov sin Lance dobio bolji bolid na raspolaganje od onog Williamsovog kojeg trenutno vozi...

Mladi 19-godišnji tinejdžer Lance prilično je nepopularan u elitnom automobilističkom natjecanju, bez obzira na odlične rezultate u juniorskim kategorijama i pobjedničkom postolju u Bakuu na F1 utrci prošle sezone.

Razlog su milijuni tate Lawrencea koji su ga pogurali prema eliti, ali i mnogi skromni nastupi za volanom Williamsa koji su zaredali ove sezone. Tek jednom je osvojio bodove u 2018. godini i karijera mu je pomalo zapela.

No, bogati otac ima rješenje za krizu svog sina. Naime, ugledni magazin Auto, Motor und Sport tvrdi kako Lawrence Stroll namjerava kupiti momčad Force Indije koja je upala u financijsku krizu.

Riječ je o odličnoj ekipi koja je prošle sezone osvojila četvrto mjesto u poretku konstruktora unatoč najmanjem budžetu u Formuli 1, a solidna je unatoč krizi i ove sezone pa kanadski biznismen vidi priliku za sebe i prije svega svog sinca Lancea koji bi u 2019. godini imao značajno bolji bolid na raspolaganju.

Ako se to ostvari, doći će do potresa na tržištu vozača ovog ljeta, jer Sergio Perez ili Esteban Ocon će ostati bez mjesta za volanom, a Williams bi mogao upasti u financijsku krizu bez Strollovih milijuna koje im tata plaća pa će biti zanimljivo vidjeti kakvih će promjena u vozačkim postavama biti uoči nove sezone...

  • +13
Formula 1, VN Njemačke Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia