IVINO NOVO PROLJEĆE

Tata Karlović postao nepobjediv

16.10.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Ivo Karlović je prije 30 dana postao otac i od tada je nanizao devet pobjeda na američkim Challengerima. Nakon slavlja u Sacramentu prošloga tjedna igrat će novo finale

Drugi tjedan zaredom će hrvatski tenisač Ivo Karlović igrati u finalu. Prošlog tjedna je osvojio ATP Challenger u Sacramentu, pobjedom protiv Jamesa Blakea u finalu, a ovom će prilikom u Tiburonu igrati protiv Sama Querreyja.

U polufinalu je 32-godišnji Karlović pobijedio vršnjaka iz Njemačke, Björna Phaua, koji se trenutačno nalazi na 148. mjestu ATP ljestvice, sa 7-5, 7-5. Bio je to njihov treći međusobni meč, druga pobjeda Karlovića, a recimo da su prvi meč odigrali u Bronxu prije točno jednog desetljeća.

Mogao je Karlović i ranije završiti meč jer je imao 7-5 i 4-1 u drugom setu. No, iskreno rečeno, Phau je cijeli meč pomalo prijetio na Karlovićev servis, a do prvog breaka je došao kod 4-2 za Hrvata. Vratio se Phau do 4-4, ali je opet posustao u samoj završnici meča.

Karlović je dobio makar je imao manji broj break-prilika (6-8). No spasio je sedam break-lopti Nijemca, a prosječno koristio 50 posto svojih šansi (tri od šest).

Finale, dakle, Karloviću donosi meč protiv Sama Querreyja, 120. igrača na svijetu, s kojim je igrao polufinale prošlog tjedna. Karlović je tada dobio meč 7-6, 3-6, 6-4.

U Tiburonu (tvrda podloga, otvoreno) je Querrey u polufinalu pobijedio sunarodnjaka, prvog nositelja Ryana Sweetinga, sa 6-4, 6-3.

ATP Challenger Tiburon, polufinale:

Karlović (2) - Phau 7-5, 7-5
Querrey (3) - Sweeting (1) 6-4, 6-3