Bliži se rastanak

Talijanski velikan kupuje Hajdukovog wunderkinda; sedmerostruki prvak Italije već je sve dogovorio sa Splićanima koji će prodajom napuniti blagajnu

29.05.2021 u 11:16

Bionic
Reading

Mario Vušković trebao bi se nakon Eura U-21 s Hrvatskom priključiti Ivanu Juriću u Torinu koji će za njega Hajduku dati između četiri i pet milijuna eura

Mario Vušković uskoro napušta Poljud. Mladi 19-godišnji branič će dres Hajduka zamijeniti onim talijanskog Torina koji je jučer na klupu postavio Ivana Jurića. Jedan od prvih zadataka hrvatskog trenera bio je da dovede splitskog wunderkinda kojeg u Torinu prate duže vrijeme, a izgleda da je u tome i uspio.

Poznati talijanski novinar Nicolo Schira je još 10. svibnja prvi puta najavio da su pokrenuti pregovori između Vuškovića i Torina, a sada isti novinar tvrdi kako su oni pri kraju i da ostaju tek detalji i formalnosti prije no što mladi hrvatski reprezentativac napusti Split i potpiše na četiri godine s talijanskim prvoligašem.

Iako još nisu poznati službeni detalji, Gianluca Di Marzio je nedavno napisao kako bi Hajduk trebao dobiti između četiri i pet milijuna eura za ovaj transfer. On je pak tvrdio da je sve već dogovoreno prije 10-ak dana i da se samo čekala potvrda da Torino ostaje u Serie A, a dolazak Ivana Jurića u klub bio je dobrodošli bonus koji je Vuškovića ipak nagovorio na dolazak.

Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius nedavno je bio u Milanu i sastao se s potencijalnim kupcima, a izgleda da je sve na kraju i dogovoreno s Torinom. Vuškovića prvo čekaju reprezentativne obaveze. S hrvatskom U-21 reprezentacijom u ponedjeljak igra četvrtfinale Eura protiv Španjolske, a onda će otići u novi klub. Za prvu momčad Hajduka je odigrao 44 utakmice, a za U-21 njih pet.