san siro Sanja

Talijanski mediji lansirali pravu 'bombu': U Milan stiže novi vlasnik težak 100 milijardi eura, a s njim dolaze Guardiola, Messi i Mbappé

05.12.2019 u 07:00

Bionic
Reading

Vlasnik Luis Vuittona i još nekoliko brendova Bernard Arnault navodno je zainteresiran za kupovinu Milana, a u klub planira dovesti najveće zvijezde

Milan je nekada bio prava nogometna velesila i jedan je od najtrofejnijih europskih klubova. Sjećanja na te slavne dane sve više blijede, a navijači ovog talijanskog diva vesele se 38-godišnjem Zlatanu Ibrahimoviću s kojim se klub povezuje kao ozebli suncu.

Mijenjao je Milan i vlasnike, ali nitko nije uspio rekreirati slavne dane pod vodstvom Silvija Berlusconija. Pred Božić se ipak zakotrljala priča o novom vlasniku, onom koji bi mogao promijeniti sve i napraviti veliki iskorak s Milanom, pa čak i pokvariti račune najvećima.

La Republica piše kako je za Milan zainteresiran vlasnik Louis Vuittona i još nekoliko velikih modnih brendova, Francuz Bernard Arnault. Iako su iz njegovih kompanija u dva navrata demantirali interes za kupnju Milana, talijanski mediji su uporni u tome da se ipak nešto događa.

Stižu Messi, Mbappé i jedan od najboljih trenera?

Arnaultu kupovina kluba ne bi predstavljala baš nikakav problem s obzirom na to da je težak oko 100 milijardi eura, a bilo bi novaca i za pojačanja. Milano je grad mode pa bi i ostali poslovi ovog francuskog milijardera profitirali kupovinom ovog talijanskog prvoligaša.

Navodno ga i njegovi savjetnici nagovaraju da uloži nešto manje od milijarde eura i preuzme Milan od američkih investitora okupljenih u korporaciju Elliot. Mediji sve potkrepljuju i izjavom koju je Arnault jednom navodno dao, a tiče se upravo Milana.

'Ako ikada odlučim povući takav potez, u klub bih doveo najboljeg igrača i najboljeg trenera na svijetu', rekao je Francuz.

Najbolji igrač trenutno je Lionel Messi, a najbolji trener Pep Guardiola, ali neki talijanski mediji pišu i o dolasku Kyliana Mbappéa i Jurgena Kloppa. Kombinacija je milijun, ali samo pod uvjetom da Arnault posluša savjetnike i uloži u Milan.

Povratak u realnost

Dok se to ne dogodi, realnost ostaju Zlatan Ibrahimović i eventualno Luka Jović koji se spominju kao zimske mete kluba. Realnost je i sukob Bobana i Maldinija s jedne i direktora Ivana Gazidisa s druge strane. Dok legende kluba žele pojačanja, Gazidis vuče na stranu vlasnika i najavljuje mjere štednje.

Na računu je minus od 150 milijuna eura, a uskoro ističe i ugovor s Emiratesom. Uz to, kreće i izgradnja novog stadiona pa novaca za pojačanje jednostavno nema. Ili bolje rečeno, Amerikanci ih ne žele dati dok se financijsko stanje ne popravi. Amerikanci ne daju i ne žele imati trošak, ali možda dođe Francuz i popravi situaciju te napokon spasi klub od propadanja.