psk_2

'azzurri' na 'furiju'

Talijanski izbornik upozorava uoči utakmice sa Španjolskom: Naš golman i obrana će patiti

Bionic
Reading

Španjolska je sjajna, ali nikako u tolikoj mjeri jaka da se moramo bojati, rekao je Luciano Spalletti, izbornik talijanske nogometne reprezentacije, prije susreta aktualnih europskih prvaka i Španjolaca u četvrtak, u Gelsenkirchenu, od 21 sat

'Mi ćemo pokušati odigrati na tragu onoga što smo odradili protiv Albanije. Dakako, Španjolska je jači suparnik i mi se želimo testirati protiv vrhunskih reprezentacija. Upravo takva Španjolska i jest, kako pojedinačno, tako i momčadski, a nama će nakon tih 90 minuta biti jasnije gdje pripadamo', kazao je talijanski izbornik Luciano Spalletti te dodao:

'Mogu odmah najaviti da sigurno nećemo sjediti u svom šesnaestercu i čekati. Tada smo osuđeni na poraz. Mi smo momčad koja voli posjed i pritisnut ćemo koliko god se bude moglo. No, da će naš golman i obrana patiti u nekim trenucima, to sigurno.'

  • +22
Italija - Albanija, Euro 2024 (15.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Daniel Dal Zennaro

U susretima 1. kola skupine B ove su dvije reprezentacije ostvarile pobjede što ih stavlja u dobru poziciju prije međusobnog susreta i potom trećeg kola. Španjolska je pobijedila Hrvatsku 3-0, a Italija 2-1 Albaniju.

  • +23
Euro 2024, 1. kolo: Španjolska - Hrvatska Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

'Španjolski nogometni stil je napadačka igra. Oni su danas i izravniji u svojim napadima nego li ranije. Meni se sviđa kako igraju. Što god da se dogodilo tijekom susreta moja Italija će pokušati što više igrati nogomet. Vjerojatno mogu najaviti i veći broj okomitijih lopti nego li u prvom susretu', zaključio je Spalletti.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal