milijunski posao

Talijani uvjereni: Roma i Dinamo dogovorili su detalje velikog transfera

12.05.2018 u 16:31

Bionic
Reading

Dinamo se u Hrvatski Telekom Prvoj ligi još uvijek bori za naslov prvaka, no čelnici kluba naveliko rade na transferima. Za sada samo prodaju, a čini se kako je zgotovljen jedan od najočekivanijih poslova, nebrušeni 'modri' dijamant Ante Ćorić (21) karijeru bi trebao nastaviti u Serie A

Pregovori Dinama i Rome navodno su zapeli na detaljima, no talijanski mediji danas tvrde kako su se klubovi napokon usuglasili te bi Ante Ćorić (21) već sljedećeg tjedna trebao stići u Rim na liječničke preglede i potpis ugovora s Romom.

Već neko vrijeme traje 'natezanje' oko Ćorićevog transfera, i prošlog je ljeta bio blizu odlaska iz Maksimira, no na kraju je ipak odradio sezonu u 'modrom'. Dobro informirani izvori iz Italije navode kako su se Dinamo i Roma dogovorili te će 'vučica' za Ćorića platiti sedam milijuna eura odštete uz još potencijalnih milijun eura bonusa vezanih uz određene klauzule u ugovoru i Ćorićevu uspješnost u novom momčadi.

Isti izvori navode kako su se klubovi brzo dogovorili, no konačni dogovor zapeo je na nekim uvjetima koje je postavljao sam igrač. No, navodno su u petak ipak usuglašeni svi detalji te bi Ante Ćorić sljedećeg tjedna trebao krenuti put Rima na liječničke preglede.

  • +9
Ante Ćorić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U Romi su zadovoljni jer su jednog od najvećih hrvatskih nogometnih talenata ugrabili prije Liverpoola i Manchester Cityja koji su također bili zainteresirani. Sad je na Ćoriću da se dokaže u novoj sredini. Ova sezona u Hrvatski Telekom Prvoj ligi nije mu bila baš uspješna, odigrao je samo 19 utakmica, što zbog ozljeda, loše forme, svađe s trenerima... Zabio je u tih 19 utakmica tri gola uz još četiri asistencije. Kako god bilo Roma je sjajno trgovala, ostane li zdrav Ćorić će sigurno dobiti zapaženu minutažu u jednoj od najjačih momčadi Serie A.