U TORINU SRUŠENI SNOVI

Talijani u potpunom očaju: Oprostite nam, Hrvatska je bolja!

10.07.2016 u 11:12

Bionic
Reading

Talijanski mediji iznimno su razočarani porazom reprezentacije u Torinu od Hrvatske, a njihovi košarkaši priznaju da bolja ekipa odlazi u Rio...

'San je srušen, Hrvatska ide u Rio', naslov je dnevnika Corriere dello Sport koji vrlo kritično piše o nastupu talijanske reprezentacije u ključnoj utakmici koja jednostavno nije nalazila rješenja protiv čvrste obrane izabranika Ace Petrovića.

I ostali talijanski mediji kritiziraju igru izabrane vrste te zaključuju kako je Hrvatska pred 14 tisuća navijača srušila njihove snove, a jedan od najtužnijih bio je Ettore Messina.

'Ovo je bolan poraz, žao mi je zbog igrača, Saveza, talijanske košarke i svih navijača,' izjavio je talijanski izbornik nakon utakmice pa dodao:

'Imali smo prilike i oprostite nam što nismo ostvarili naš cilj. Odlično smo radili posljednjih mjesec dana i nemamo što žaliti. Izgubili smo od Hrvatske koja ide dalje.'

Talijanski košarkaši priznaju da su u subotu bili nadigrani od reprezentacije koja je jednostavno bila bolja.

'Čestitke Hrvatskoj koja je vodila veći dio susreta. Svi smo željeli ići u Rio, ali oni su zaslužili. Ne tražimo isprike, na terenu pobjeđuje onaj tko to više zaslužuje i to su bili oni,' priznao je Luigi Datome.

'Hrvatska je bila bolja i lucidnija u svim situacijama. Nismo osjećali pritisak. Iskreno, ne mogu naći objašnjenje za ono što se dogodilo,' dodao je pak Danilo Gallinari.