U SRCU AMAZONIJE

Talijani slave veliki trijumf, Englezi na koljenima

15.06.2014 u 02:10

  • +7

SP u Brazilu, Engleska - Italija

Izvor: Reuters / Autor: Siphiwe Sibeko

Bionic
Reading

U drugoj utakmici skupine D na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Italija je u Manausu svladala Englesku 2:1 te je tako napravila veliki korak prema prolasku u osminu finala

Dokaži da si znalac

Ako misliš da svojim nogometnim znanjem i boljom strategijom može pomesti konkurenciju ovo je mjesto za tebe! Priključi se i igraj OVDJE!



U dvoboju dva bivša svjetska prvaka uspješniji je bio onaj 'svježiji' (iz 2006.). Italija je na koljena bacila Gordi Albion te tako dala 'materijala' oštrim 'otočkim' medijima koji sigurno neće štedjeti Rooneyja i društvo nakon što su na loš način krenuli na SP-u.

Prvih pola sata je bilo za zaborav. U srcu Amazonije gledali smo dva oprezna nogometna diva koja nisu previše razmišljala kako ugroziti suparnička vrata, ali nakon toga se otvorilo.

U 35. minuti su Talijani odigrali akciju nakon kornera, lopta je stigla do Marchisija koji je jakim i prizemnim udarcem s 20-ak metara, kroz šumu nogu, pogodio desni donji kut nemoćnog Harta.

Iako su 'azzurri' majstori za čuvanje prednosti njihova se istopila za samo dvije minute. Rooney je dobio sjajnu loptu u for na lijevoj strani i zatim je idealno pronašao Sturridgea koji je iz blizine pogodio za izjednačenje.

U sudačkoj nadoknadi mogla je Prandellijeva družina vratiti vodstvo, ali je engleska obrana Balotellijev lob zaustavila na samoj crti, a u nastavku akcije Candreva je pogodio vratnicu.


Nastavak je počeo šokantno za Engleze. Candreva je u 50. minuti ubacio s desne strane, a Balotelli glavom zakucao loptu u mrežu.

Nakon toga je uslijedio engleski pritisak. Pokušavali su Rooney, Barkley, Johnson, Baines i Sturridge, ali nisu bili precizni ili im se ispriječio odlični Sirigu (zamijenio ozlijeđenog Buffona).

Što se tiče Talijana oni su se u završnici orijentirali na čuvanje rezultata, ali su mogli i do trećeg pogotka u sudačkoj nadoknadi kada je Pirlo iz slobodnjaka zatresao gredu.

Tako su Talijani na sebi svojstven način preživjeli veliki europski dvoboj, stekli lijepu bodovnu zalihu pred iskušenja koja im dolaze, a Engleze još jednom gurnuli prema ponoru.

U istoj skupini Kostarika je ranije šokirala Urugvaj 3:1.

ENGLESKA: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Gerrard, Henderson (Wilshere, 73) - Sterling, Rooney, Welbeck (Barkley, 61) - Sturridge (Lallana, 80)
ITALIJA: Sirigu - Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini - De Rossi - Marchisio, Pirlo, Candreva (Parolo, 79), Verratti (Motta, 57) - Balotelli (Immobile, 73)