DIVLJANJE RULJE U GENOVI

Talijani skinuli i pohapsili Srbe

13.10.2010 u 09:21

Bionic
Reading

Nezapamćeno divljanje srpskih navijača, zbog kojih je čak i prekinuta utakmica talijanske i srpske reprezentacije, ipak nije dobilo svoj nastavak i tijekom noći. Talijanska policija uspjela je smiriti podivljalu rulju, pohapsiti vinovnike nereda i izbaciti ih iz države

Svijet je još jednom ostao zaprepašten količinom agresije srpskih huligana. Nakon što su bili u prvim redovima napada na policiju tijekom rasturanja Beograda, a povod je bila Parada ponosa tamošnje gay zajednice, Srbi su svoje divljačko orgijanje nastavili i u Genovi. Beogradski mediji, ponajprije B92, javljaju kako je bez previše problema pronađen i uhićen jedan od vinovnika nereda na stadionu, istetovirani Ivan Bogdanov zvani Coi, koji je na travnjaku odrezao mrežu s jednog gola, palio kosovsku zastavu i inače se isticao u neredima. Spomenuti Bogdanov navodno je jedan od čelnih ljudi Zvezdinih navijača, navodno pripada podskupini Ultra boys, a dosad je bio uhićivan zbog tučnjava, posjedovanja marihuane i napada na službenu osobu.

Inače, nakon što su prvo upali u autobus koji je prema stadionu prevozio igrače srpske reprezentacije, unutra bacili baklju i pokušali se obračunati sa golmanom Vladimirom Stojkovićem, u čemu su ih spriječili Nikola Žigić i Dejan Stanković, srpski huligani su radili nerede po gradu, a nakon što su prekinuli utakmicu u osmoj minuti očekivalo se da će biti i problema i tijekom noći. No talijanska policija dobro je reagirala, do pasa skinula baš svakog navijača, uhitila 20-ak najratobornijih, a sve je trajalo više od tri sata.

Srpski nogometni savez najavio je novinarsku konferenciju tijekom dana, a nema nikakve sumnje da reprezentaciju čeka velika kazna Uefe. Nagađa se da će Srbi biti na neko vrijeme izbačeni iz svih natjecanja, pitanje je samo hoće li u to biti uključeni i klubovi. S obzirom na to da Uefa još nije zaboravila ne tako davno ubojstvo francuskog navijača u Beogradu, da su glavni akteri beogradskih nereda tijekom vikenda bili baš nogometni huligani, a popis divljanja Zvezdinih i Partizanovih navijača itekako je podugačak, za očekivati je da u kaznu budu uključeni baš svi koji imaju ikakve veze s nogometom i huliganima.