ivan u krizi

Talijani neugodno iznenađeni Perišićem: Inter to jako loše podnosi!

28.12.2017 u 17:13

Bionic
Reading

Loša forma Ivana Perišića jedna je od glavnih nogometnih tema ovih dana u Italiji, a dnevnik Gazzetta dello Sport naglašava kako se poklopila s katastrofalnim rezultatima Intera...

Inter je definitivno u velikoj krizi, a sve se činilo idiličnim prije samo tri tjedna. Tada je Ivan Perišić zabio hat-trick Chievu, a crno-plavi skočili su na vodeće mjesto na ljestvici koje su zatim uz defanzivnu igru uspješno obranili u gostima kod Juventusa.

  • +6
Ivan Perišić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

No, uslijedili su porazi od Udinesea i Sassuola u Seriji A, a onda i ispadanje u Kupu od Milana ove srijede pa se sezona odjednom urušila za Spallettijevu momčad koja će vrlo vjerojatno ponovo ostati bez osvojenog trofeja.

Talijanska Gazzetta dello Sport vidi dva krivca za Interov krah. Prvi je naš Ivan Perišić koji je u posljednjim susretima pao u formi.

Perišić je u zadnje tri utakmice Serije A imao 270 odigranih minuta, nula golova i asistencija, jedan uspješan dribling, dva uspješna ubačaja i 11 pogrešnih, dva udarca na gol, pet kreiranih prilika i 18 izgubljenih duela, a u Kupu protiv Milana poništen mu je pogodak zbog zaleđa suigrača, ali to je bilo jedino opasno što je kreirao pred golom protivnika.

Talijanskoj javnosti nije jasno zašto je hrvatski reprezentativac tako potonuo, jer Inter ne igra u Europi pa se ne može opravdati umorom.

Drugog krivca za Interovo potonuće u Italiji vide u Mauru Icardiju koji je zabio čak 17 golova ove sezone, no poput Perišića je posustao u posljednje vrijeme.

Već ove subote Inter igra derbi Serije A protiv Lazija, a Perišić i Icardi morat će se trgnuti, jer novi poraz ugrozio bi i poziciju crno-plavih među četiri vodeće momčadi koje će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka...