VAŽAN POTEZ

Talentirani dinamovac odlukom iznenadio mnoge; suigrači mu ne vjeruju

12.10.2016 u 15:43

Bionic
Reading

Talentirani Dinamov lijevi bek, 18-godišnji Borna Sosa odlučio je prkositi modernim nogometnim trendovima i izabrao je visoko obrazovanje

Od nove akademske godine polaznik je Prve visoke škole za komunikacijski menadžment Edward Bernays.

'Odlučio sam se za to zbog više razloga. Jedan od njih bio je svakako to što su mi na tom fakultetu pokazali najveću potporu od svih. Smatram da je ova odluka dobra za moju budućnost te je u ovom trenutku to najbolji mogući izbor', rekao je Borna koji je ove sezone odigrao već sedam natjecateljskih utakmica za prvu momčad.

Sosa je zaista rijedak primjer u modernom profesionalnom nogometu u kojem se nogometaši odluče na obrazovanje uz nogomet. Iz toga proizlaze i mnoge aktualne predrasude o nogometašima. Hoće li uspjeti uskladiti studijske obveze s nogometnim obvezama, koje iziskuju mnogo vremena?

'Razmišljao sam mnogo o tome. Ali, ponovno, fakultet mi je ponudio veliku potporu, maksimalno će mi pomoći i izaći u susret. Mišljenja sam da se uz dobru organizaciju sve uspije napraviti i stići. Završio sam gimnaziju istodobno s nogometnim obvezama, tako da je organizacija krucijalna', dodao je za gnkdinamo.hr.

Kako je obitelj reagirala na tvoju odluku?

'Obitelj mi je poručila da je sve na meni, da je to moja odluka. I, naravno da su mi pružili potporu.'

A kako su reagirali suigrači?

'Za sada nisu svi baš optimisti, haha. Ali mislim da griješe i to ću potvrditi', s uvjerenjem je zaključio novopečeni student.