KLADITE SE PAMETNO

Svrake ne prolaze dobro na Etihadu

19.08.2013 u 11:20

Bionic
Reading

Manchester City je bio vrlo aktivan ovog ljeta, kako na igračkom planu tako i na menadžerskom. Na kormilo kluba došao je Čileanac Manuel Pellegrini, koji je ranije (uspješno) vodio River Plate, Villareal, Real Madrid i Malagu.

U City je došao iz razloga da pokuša vratiti naslov prvaka u redove Građana, kao i postaviti zajedništvo unutar ekipe koja prošle sezone baš i nije djelovala tako. Od pojačanja doveli su Fernandinha koji će dodati trku i čvrstinu veznom redu, Jesusa Navasa koji je izrazito prodoran i brz, Jovetića koji zna asistirati i zabiti, te Negreda, dokazani stroj za pogotke. Naravno, opet nisu nikog doveli da poboljšaju ili očvrsnu obranu i tu im nalazimo jedan veliki minus.

Pellegrini bi momčad trebao posložiti u formaciji 4-3-3. Obećao je atraktivniji nogomet i više pogodaka, tako da ćemo gledati City s tri napadača, a tu bi Džeko i Aguero trebali također imati mjesta. Kako su United i Chelsea te Tottenham i Liverpool jučer slavili, ako ne žele u startu stvoriti zaostatak za konkurentima, Građani u prvom kolu moraju savladati Newcastle koji ima dolazi na njihov Etihad.

'Pred nama je nova era s nekim novim igračima', rekao je Čileanac u početku te je nastavio pričati o prvom kolu.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


'Naravno, novim igračima, treneru i osoblju treba vremena da se upoznaju i uvjeren sam da ćemo se poboljšavati kako sezona bude odmicala ali mi baš nemamo vremena za to. Mi već sad moramo krenuti žestoko i to odmah protiv Newcastlea'.

Od Pellegrinija se odmah traže trofeji, na prvom mjestu naslov prvaka, Liga prvaka i tek onda ostali kupovi. Čilenanac je svjestan toga i već je odrađivao teške role u klubovima gdje je pritisak također ogroman pa s tim nema problema.

'Voditi River Plate u Argentini nije lako. Voditi Real Madrid u Španjolskoj nije lako', pokušao je novinarima dokazati kako je već bio u situacijama gdje su nevedeni trofeji imperativ'.

'Imamo jako snažnu momčadi i pokušat ćemo osvojiti sve - FA Kup, Liga kup, Ligu prvaka i Premier ligu', za kraj je rekao Pellegrini

U momčadi neće biti stopera Nastasića, tako da će centralne role držati Kompany i Lescott. Alternacije za njih u pravom smislu baš i nema.

Newcastle dolazi na stadion na kojem nikad nije slavio. U devet utakmica odigranih na Etihadu, Svrake su uzele samo skromna dva boda. S obzirom na prošlost, tj. tradiciju ne vjerujemo kako danas mogu učiniti nešto više ako Građani budu u pravom izdanju. Pripreme su odradili dosta dobro, stiglo je i pravo pojačanje u napadu, Loic Remy iz QPR-a, kako bi rasteretio Cissea koji je prošle sezone sve morao sam rješavati. Ozlijeđenih nema puno kao na početku prošle sezone i Newcastle dolazi s uigranom i doista standardiziranom postavom na Etihad kako bi pokušali kreirati iznenađenje.

'Ovo će biti psihološka igra za nas u smislu da svaki naš igrač mora shvatiti kako treba odigrati savršenu utakmicu, da bi izvukli neke bodove iz ovog susreta', rekao je Pardew uoči gostovanja na Etihadu.

'City je jako puno uložio u momčad i jasno je da će oni biti među glavnim kandidatima za naslov, zbog toga će ovo biti teška utakmica ali za koju smo mi i više nego li spremni', zaključio je šef Svraka,

Alan Pardew čija momčad bi radije trebala gledati na svoje prve tri domaće utakmice (West Ham, Fulham i Hull) jer tu 'leže' važni bodovi do kojih će morati doći ako ne žele upasti u probleme na početku sezone

Remy koji je stigao kao pojačanje neće nastupiti jer je ozlijeđen, dok su nastupi Davida Santona, Stevena Taylora i Jonasa Gutierreza pod upitnikom za prvo kolo večeras.