NEPOPRAVLJIVI ARTEST

'Svjetskom miru' (ne) rigorozna kazna za lakat u glavu

25.04.2012 u 09:55

Bionic
Reading

Metta World Peace je isključen na utakmici između njegovih Lakersa i Thundera nakon što je laktom u glavu (ne)namjerno udario Jamesa Hardena. Igraču Thundera je nakon utakmice ustanovljen potres mozga

Košarkaš Los Angeles Lakersa Metta World Peace, poznatiji kao Ron Artest, suspendiran je na sedam utakmica od strane NBA lige, što znači da će možda propustiti cijelu seriju prvog kruga doigravanja.

Podsjetimo, Metta World Peace je isključen na utakmici između njegovih Lakersa i Oklahome City Thundera nakon što je laktom u glavu (ne)namjerno udario Jamesa Hardena, koji mu se slučajno našao na putu nakon zakucavanja kontroverznoga krilnog košarkaša. Igraču Thundera je nakon utakmice ustanovljen potres mozga.

Suspenzija znači da će World Peace propustiti posljednju utakmicu regularnog dijela sezone u Sacramentu, te prvih šest susreta doigravanja, ukoliko Lakersi ne ispadnu u četiri ili pet. Tada bi se suspenzija prenijela i u iduću sezonu.

Šef NBA lige David Stern je nakon 'presude' objasnio da je ona tako rigorozna jer World Peace već ima dosje o izgredima na parketu u prošlosti. Godine 2004. Ron Artest se u dresu Indiane popeo na tribinu te se krenuo fizički obračunavati s jednim od navijača.

'Potres mozga koji je James Harden pretrpio pokazuje koliko opasni mogu biti ovakvi divljački činovi, pogotovo kada su upereni prema suparnikovoj glavi. Ostajemo sebi dosljedni u namjeri da zaštitimo sve igrače', rekao je Stern.

Generalni menadžer Lakersa Mitch Kupchak se nakon čitanja 'presude' obratio javnosti te naglasio da, iako ne odobravaju to što je njihov igrač napravio, podupiru Metta World Peacea te su mu voljni pomoći da postane profesionalniji na terenu.