EUFORIJA NAKON TRIJUMFA

Svjetsko prvenstvo u Rusiji iznenada dobilo novog glavnog favorita!?

29.03.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Španjolski mediji oduševljeni su visokom 6:1 pobjedom protiv Argentine i proglašavaju svoju reprezentaciju glavnim kandidatom za osvajanje titule, iako ankete među čitateljima pokazuju da su navijači u svojim predviđanjima nešto oprezniji...

Španjolska je vladala svjetskim nogometom od 2008. do 2012. godine, kada je osvojila dva Eura i SP u Južnoj Africi, da bi nakon toga na svjetskoj smotri u Brazilu doživjela debakl i ispala već u grupnoj fazi, a nije puno bolje prošla ni na posljednjem velikom natjecanju, Euru u Francuskoj.

  • +3
Prijateljska utakmica: Španjolska - Argentina Izvor: Pixsell / Autor: N.N.

No, pod izbornikom Lopeteguijem 'crvena furija' se čini se probudila i ponovo je spremna za velike stvari. U neugodnoj kvalifikacijskoj skupini s Italijom zauzela je prvo mjesto i otišla izravno na SP u Rusiju, a posljednje prijateljske utakmice pokazale su da se može bez problema suprotstaviti najboljima.

Nakon remija s Njemačkom pregazili su Španjolci u Madridu u utorak Argentinu s visokih 6:1, što je izazvalo euforiju u tamošnjim medijima.

Autor: Youtube

Dnevnik Sport već mašta o pohodu na titulu, a kao protivnike u nokaut fazi vidi Rusiju, Argentinu, Njemačku pa u finalu Brazil. Marca pak hvali rad Julena Lopeteguija koji je podigao posrnulu momčad i doveo ju na nivo da može ravnopravno igrati i s najboljima.

'Jesmo li favorit ili nismo, time nek se bave mediji. No, bit ćemo težak protivnik svakome i to svi sada znaju,' samouvjereno je naglasio veznjak Koke.

Ono što vuče Španjolce prema naprijed odlična je igra vezne linije predvođene Iniestom i Iscom, obrana s Ramosom i Piqueom je standardna već deset godina, a u napadu Rodrigo i Diego Costa mogu svakome napraviti nerede.

No, euforiju španjolskih medija zasad ne dijele i navijači. Naime, anketa El Munda Deporitva pokazala je da manje od 50% misli da su favorit za osvajanje SP-a, oprezni nakon dva razočaravajuća velika natjecanja u nizu. Kako god, ako gledamo samo prijateljske utakmice u ožujku, Španjolci i Brazilci definitivno su najviše pokazali...