RAZOTKRIVENA ŠPANJOLSKA

Svjetski mediji slave hrvatsku nogometnu rapsodiju

22.06.2016 u 12:09

  • +27

Euro 2016: Hrvatska - Španjolska

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Michael Dalder Livepic

Bionic
Reading

Španjolski mediji su u srijedu oštro kritizirali igru Španjolske koju je Hrvatska sinoć pobijedila u zadnjoj utakmici skupine D na Europskom prvenstvu u Francuskoj i tako gurnula na drugo mjesto i prema težim suparnicima u nastavku natjecanja, ali hvale, kao i drugi strani mediji, igru 'vatrenih'

Svi ističu kako je Hrvatska igrala bez dvojice najboljih igrača Luke Modrića i Marija Mandžukića, ali da joj to nije smetalo da pokaže širinu i snagu.

Tako španjolski sportski list Marca piše da je 'Hrvatska predstavila drugačiju momčad, a sa svojim rotacijama, obranom i pritiskom u napadu pokazala je da ima vještinu iznad europskog prosjeka'. Marca dodaje i da su 'Hrvati, snažniji fizički i mentalno, pokrivali sve etape koje im je donosila utakmica.'

I francuski L'Equipe se slaže da je Hrvatska bila 'snažnija i svježija od Španjolske.'

Marca ističe i da je 'Hrvatska otkrila ranjivu Španjolsku.'


'Hrvatska nas je odvela na tamnu stranu,' naslov je u drugom španjolskom sportskom listu AS. 'Španjolska je sinoć bila daleko od moćne slike koju je ostavila nakon prvih utakmica. Izabranici Ante Čačića su, čak i bez Modrića i Mandžukića, ponudili dobru igru i nisu bili zastrašeni', dodaje As.

Mundo Deportivo je Španjolsku, koja je odigrala loše u obrani, ocijenio neprepoznatiljivom te je sada čeka Italija u osmini finala.

BBC također navodi da je Hrvatska, 'iako je igrala bez najbolja dva igrača, uspjela pokazati da predstavlja opasnost za bilo koju momčad na turniru i to ne samo zbog karaktera i sposobnosti da se vrati iako gubi, nego i zbog discipline u obrani i prijetnje koju predstavlja u napadu'.

Talijanski sportski list Gazzeta dello Sport slavi dvije zvijezde talijanskog prvenstva Nikolu Kalinića i Ivana Perišića koji su Hrvatsku odveli do pobjede. Uz naslov 'Super Perišić nam poklanja Španjolsku' Gazzetta dello Sport piše kako je Hrvatska pobjedom nad Španjolskom osigurala reprizu finala Eura 2012.