VELIKA IMENA

Svjetska zvijezda potpisala peticiju 'Za naš Dinamo'

29.05.2014 u 13:16

Bionic
Reading

Peticiju za povratak publike na maksimirski stadion službeno je potpisao i Robert Prosinečki. Veliki Žuti, koji je u zagrebački klub došao sad već davne 1979. godine s nepunih 10 godina, pridružio se tako tisućama ljudi koji žele drugačiji Dinamo

Potporu inicijativi Dinamovih kapetana svojim potpisom također je dao Patrik Ćavar, olimpijski pobjednik i jedan od najboljih rukometaša svih vremena. Tom prilikom, Ćavar se prisjetio svojih igračkih dana u Zagrebu i legendarne atmosfere u Domu sportova.

'Imao sam sreću igrati u Zagrebu u nekom drugom vremenu. Nama je u Dom sportova dolazilo 12 tisuća grlatih navijača koji su stvarali nezaboravnu atmosferu. Ta atmosfera obilježila je moju čitavu karijeru i cijeli život. Žao mi je što sada nije tako, ali vjerujem da to možemo vratiti. Svakim potpisom smo sve bliže,' dodao je Ćavar.

Podrška inicijativi stigla je i iz Portugala. Nuno Gomes, jedan od najvećih portugalskih nogometaša prošlog desetljeća, pozvao je sve simpatizere Dinama da potpišu peticiju jer su publika i pune tribine smisao nogometa.

Nuno Gomes trenutno radi kao pomoćnik predsjednika portugalske Benfice, kluba koji živi od i za navijače. Benfica je naime Guinessov rekorder prema broju članova kluba, a pola njezinog proračuna čine prihodi od navijača.

Potpisivanje peticije se nastavlja i trenutno se može potpisati u dvadesetak gradova diljem Hrvatske i BiH. Uz to, Dinamovi kapetani svaki dan se druže s građanima na nekoliko lokacija u centru Zagreba.

Svoj potpis možete dati i online, na stranici zanasdinamo.com.hr