KAKAV OBRAT!

Svjedočimo li velikoj pomirbi Raymonda i Hecimovica?

21.09.2012 u 10:39

Bionic
Reading

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, koji je ovog tjedna odigran u Zagrebu, završio je trijumfom Hrvatske, a izgledno je, i mogućom pomirbom prvog trenera Medveščaka i navijačima jednog od dosad najomiljenijih igrača 'medvjeda' otkad je zagrebački klub u Ebelovom natjecanju

'On mene nije volio kao igrača, a nisam niti ja njega kao trenera. To je to, nema smisla više otvarati tu priču', kazao nam je John Hecimovic na dan svog prvog nastupa za hrvatsku hokejašku reprezentaciju. Kasnije je nekim novinarima kazao i kako čak ne bi igrao za Hrvatsku ako bi se realizirala ideja da prvi trener Medveščaka preuzme nacionalnu momčad.

Za one koji ne znaju ili se ne sjećaju, Marty Raymond je svojedobno testirao svoj autoritet izbacivši ljubimca navijača iz kluba. Bio je to šok ne samo za Hecimovica, nego i za dosta ondašnjih igrača, pa i veći dio uprave kluba. Doslovce preko noći iz momčadi je izletio čovjek oko kojeg se vrlo mudro gradila priča o Medveščaku, Hecimovic je bio lice za naslovnice i osoba od povjerenja onih koji su gradili imidž kluba. Njegov odlazak mnogi i do danas nisu preboljeli.

No samo koji dan nakon tih Hecimovicevih rijeci dolazi 'bomba'! Raymond uzvraća, ali ne onako kako bi se moglo pretpostaviti. Njegov pomirljiv ton zaista golica maštu...

'Uzeo bih ga u svoju momčad kad bi bio spreman', kazao je prvi čovjek struke Medveščaka i tako na neki način 'zakopao ratnu sjekiru'.

Hecimovic je odstranjen iz momčadi baš zbog zapuštenosti, navodno se Raymondu nisu svidjeli kilogrami viška i totalna nepripremljenost za treninge i sezonu koja je bila pred vratima. Kanadski Hrvat nije mu ostao dužan i sve ostalo je povijest. Činjenica je da je Hecimovic ostao u jako dobrim odnosima s upravom Medveščaka, da su u čelni ljudi kluba pokušavali srediti odlazak u ljubljansku Olimpiju, no na kraju je otišao u Koreju i Japan.

Danas Hocimovic igra za Dornbirn i uskoro će se vratiti u Ledenu dvoranu. Nemojte sumnjati u ovacije prepunih tribina, John može igrati za bilo koga, ali u Zagrebu će uvijek biti dobrodošao!

'Želim zabiti Medveščaku, to mi je posao. No neću slaviti ako zabijem', kazao je tik pred odlazak iz Zagreba.


Svojim zaraznim osmijehom mnoge je podsjetio na dane dok je stanovao u Zagrebu, a sad kad su strasti između njega i aktualnog trenera Medveščaka dobrano smirene, možda postoji i nada da bi se mogao vratiti u 'brlog'. Klub mu ne duguje niti centa, navijači ga obožavaju, a on sam ima dovoljno kvalitete da zaigra u drugoj ili trećoj liniji aktualne momčadi.

'Obožavam Zagreb, nakon sezone ću i ostati par tjedana ovdje', kazao nam je u neformalnom razgovoru, a na pitanje kako je u Dornbirnu kazao znakovito: 'Nije kao ovdje, nigdje nije kao u Zagrebu.'

John Hecimovic (opet) u Medveščaku? Više ne izgleda tako nemoguće, iako valja biti pošten pa kazati da je to daleko, jako daleko od realizacije. No ta priča sigurno ima potencijala, znaju to i Hecimovic i uprava kluba, sigurno i Marty Raymond kojemu valja čestitati na iskrenosti. S druge strane, Hecimovic je ionako zahvalan igrač koji na ledu daje sve od sebe, a u ovim okolnostima, nakon svih problema koje je imao unazad godinu i pol dana, njegov povratak u Zagreb nesumnjivo bi rezultirao apsolutnom nesebičnošću, sportskim rječnikom rečeno, išao bi i glavom na pak.

Kako bilo, bit će zanimljivo promatrati razvoj situacije...