ide po nagradu

Svijet se divi Dalićevoj trenerskoj inovaciji; ovaj video objašnjava tajnu uspjeha

08.09.2018 u 14:13

Bionic
Reading

I dok je Luka Modrić favorit za osvajanje naslova najboljeg nogometaša godine, hrvatski izbornik Zlatko Dalić, jedan je od trojice jednakih u izboru za naj-trenera godine. No, do ovog ljeta manje afirmiran nego njegovi suparnici, Zinedine Zidane i Didier Deschamps, Dalić je nekim svojim novitetima zadivio nogometni svijet

Kako prenosi Sport.ba, a pozivajući se na švedskog trenera i analitičara koji je na Twitter profilu Coachdogge, Dalić je svojim dolaskom unio živost kod igrača koji su pod vodstvom Ante Čačića bili prilično sterilni.

>> Senzacionalna vijest iz Argentine; izbornik Dalić prvi kandidat za klupu ovog velikana

Ofenzivno, rezultat i lepršavu igru prije svega donijeli su bekovi, Šime Vrsaljko te Strinić i Pivarić, koje je aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije oslobodio okova kojima su ih bivši izbornici vezali uz stativu.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

No naročito je oduševio presing kojim su Dalićevi izabranici u Rusiji jurišali po loptu kad bi je izgubili. Glavnu riječ vodio je Mario Mandžukić, koji je za sobom u rombu vukao veznu liniju Modrića, Rakitića i Brozovića te pritiskao zadnju liniju suparnika.

Krila Perišić i Rebić pomagali su bekovima Vrsaljku i Striniću, odnosno Pivariću, a Lovren i Vida djelovali su kao zasebna cjelina osiguravajući leđa, ako lopta prođe prednji romb.

Dalićeva mala škola obrane oduševila je švedskog trenera i analitičara koji je na Twitteru objavio kratak video klip koji sjajno prezentira kako Hrvati kod Dalića igraju odbranu. Uživajte...