OPROŠTAJ OD BEŠIKTAŠA

'Svi znamo koliko Slavena Bilića cijene u Engleskoj'

31.05.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Bešiktaš kojim je posljednje dvije godine upravljao hrvatski stručni stožer, na čelu sa Slavenom Bilićem i Nikolom Jurčevićem, pobjedom je okončao sezonu i na kraju zauzeo treće mjesto. Nedjelja je bila dan rastanka, pa su naši stručnjaci, s kojima je radio i Miljenko Rak, pod dojmom krenuli prema Hrvatskoj

Nikola Jurčević i Slaven Bilić nakon zajedničke reprezentativne karijere, u zajedničkom su trenerskom projektu od 2006. godine, kada su preuzeli vođenje hrvatske nogometne reprezentacije od Zlatka Kranjčara. Potom su u istom 'paketu' stigli i u Moskvu, gdje su vodili Lokomotiv, a onda potom i 2013. godine preselili u Istanbul, na čelo trećeg turskog kluba - Bešiktaša.

Na njihovu žalost, iako su tijekom cijele sezone igrali kao 'gosti', jer njihov je stadion u izgradnji, i s možda najtanjim igračkim kadrom - junački su se držali do same završnice sezone. A onda su uslijedile četiri utakmice bez pobjeda (dva remija, dva poraza) i snovi o osvajanju naslova su se urušili.

'Krivo nam je zbog tog nesretnog perioda u kojem smo, praktički, izgubili naslov prvaka. Ni konkurenti nisu bili toliko suvereni (op.a. Galatasaray je pobjeđivao 'samo' s 1:0, a suparnički su golmani micali ruke kada bi lopta išla prema mreži), ali na kraju smo se od čelnih ljudi kluba oprostili uz zagrljaje. Bilo je lijepo, dirljivo i vjerujem da smo, iako nismo osvojili naslov, ostavili dobar dojam. Imali smo i zajedničku presicu, dobili smo poklone, a dirljiv je bio i oproštaj od naših navijača na posljednjoj utakmici', rekao je za tportal.hr Nikola Jurčević samo koji sat prije nego što je iz Istanbula kretao prema Zagrebu.

Posljednjih dana puno se piše o novom klubu i nastavku trenerske karijere. Koliko je istine u tome da će Slaven Bilić, a vjerojatno i vi s njime, preuzeti West Ham?

'Zasad uistinu nema apsolutno nikakvih planova ni kontakata. Svi znamo da je Slaven Bilić izuzetno cijenjen u Engleskoj, ali osim toga - nema ništa konkretno. Mislim da nam je svima sada samo na pameti doći što prije obiteljima, odmoriti se nekoliko dana i onda vidjeti što će i kakvih ponuda biti. Nadamo se da ih bude, ha, ha...'

Nastavljate li suradnju s Bilićem ili ćete u budućnosti raditi sami?

'Ni to vam ne mogu reći. Sve ćemo vidjeti kroz nekoliko dana, kada se i ako se pojavi kakva ponuda. Mi surađujemo odlično, ali pitanje je tko će se od klubova javiti, s kakvim željama. Mi smo otvoreni za sve opcije', zaključio je Nikola Jurčević, hrvatski nogometni stručnjak za kojeg, sigurni smo, baš kao i za Slavena Bilića - predugog odmora neće biti. Posebice ako se uistinu javi West Ham, koji će već početkom srpnja krenuti u pretkola Europske lige.