HUMANITARNA AKCIJA

Svi za Sandru na Uskrsni ponedjeljak!

02.04.2009 u 13:55

Bionic
Reading

Samo dva dana prije Sandrinog 26. rođendana, humanitarna akcija 'Sandra, ti to možeš!' održat će se 13. travnja 2009. godine, na nekoliko lokacija u gradu Zagrebu, a završnica akcije bit će uživo emitirana na Hrvatskoj televiziji s početkom u 20 sati

Cilj akcije je prikupiti 4.000.000,00 kuna za proces rehabilitacije hrvatske olimpijke, stolnotenisačice Sandre Paović, teško stradale u prometnoj nesreći krajem siječnja u Francuskoj. Otvoren je i humanitarni telefon za prikupljanje pomoći – 060 9006 koji je u funkciji od 1-14. travnja 2009., a na isti broj telefona građani će moći porazgovarati s vrhunskim sportašima, olimpijcima, osobama iz gospodarskog i društvenog života Hrvatske, tijekom izravnog prijenosa na HTV-u od 20-22 sata.

Akcija će se održati u organizaciji Hrvatskog kluba olimpijaca, Hrvatske radio televizije, Hrvatskog stolnoteniskog saveza, uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Grada Zagreba, te u suorganizaciji Zaklade hrvatskih sportaša i Sportske udruge studenata Visoke poslovne škole Libertas.

U ponedjeljak 13. travnja predviđeno je održavanje nekoliko događanja, koja će započeti na RŠC Jarun utrkom 'Krug za Sandru', a veliko finale akcije koje će izravno prenositi kamere HTV-a bit će revijalne nogometne utakmice, stolnoteniski turnir, uz nastup eminentnih hrvatskih glazbenih imena na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a bit će organiziran i tzv. call centar koji će građanima omogućiti uključivanje u akciju (telefon 060 9006).

Na konferenciji za novinare, uz organizatore i pokrovitelje, bila je i državna tajnica za sport Zrinka Kovačević, a iznesen je i podatak kako je prva donacija već uplaćena – 30.000,00 kuna uplatila je slovenska tvrtka Medis Adria.