Juventus NA POTEZU

Svi u čudu jer je Mandžukić odbio bogate Kineze; ovoliko milijuna eura još niti jedan Hrvat nije zaradio!

05.02.2019 u 13:13

Bionic
Reading

Nije tajna to da su bogati kineski klubovi posljednjih godina potrošili stotine milijuna eura na pojačanja. Također nije tajna to da je u nekoliko kineskih klubova visoko na listi želja i bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić

Napadač torinskog Juventusa, nakon što je objavio da se oprašta od hrvatske nogometne reprezentacije, ove sezone igra sjajno. Dobio je i kapetansku traku, ali što je još važnije - dobio je povjerenje trenera i suigrača. I postao je miljenik navijača... Treba reći kako Mandžukića ugovor s Juventusom veže do ljeta 2020. godine (u ljeto je navodno odbio ponudu Juventusa za produženje, op.a.) i može se očekivati kako bi uskoro ipak mogao potpisati novi. Na taj način i Juventus i Mandžukić bi se osigurali…

No, kako pišu talijanski mediji, nije nemoguće da Mandžukić – zbog nemoralne ponude – ipak završi u Kini. Naime, on je velika želja vlasnika kineskog prvoligaša Dalian Yifanga i za njega su spremni dati ponudu koja se ne odbija.

Podatak kako je spomenuti klub nedavno dogovorio pojačanje iz talijanskog Napolija (Marek Hamšik) dovoljno govori koliko su ozbiljni. Za legendarnog 31-godišnjeg slovačkog veznjaka, koji je u Napoli stigao još 2007. godine i stekao je status žive legende, odlučili su platiti 15 milijuna eura odštete. A Hamšikova plaća? Ako sve prođe po dogovoru (još nije potpisao) Hamšek će dobiti trogodišnji ugovor vrijedan ukupno čak 27 milijuna eura.

No, kako doznaje talijanski IlBianconero, isti klub zaista je jako zagrizao i silno želi Mandžukića. Čak su mu spremni dati godišnju plaću veću nego Hamšiku, okruglih 10 milijuna eura po sezoni, čime bi Mandžukić postao najbolje plaćeni hrvatski sportaš u povijesti! Imao bi veću godišnju plaću od Modrića (oko osam milijuna eura) i NBA igrača Bojana Bogdanovića (10,5 milijuna dolara prije oporezivanja).

No, kako doznaju ljudi bliski Juventusu, Mandžukić zasad nema želju preseliti se u Kinu. Želja mu je ostati u Italiji i odbio je desetke milijuna eura, zbog čega su mnogi ostali u čudu jer uskoro će proslaviti 33. rođendan i ovo mu je bila sjajna prilika da na zalasku igračke karijere zaradi ogroman novac. No zasad se Mandžo očito vodi stihom pjesme koju je često pjevao na SP-u s Modrićem i suigračima - 'nije u šoldima sve...'.

No ako Kinezi podebljaju ponudu i pošalju u Torino veću količinu milijuna eura na ime odštete te uz to ponude Mandžukiću recimo 36 milijuna eura za tri sezone – teško je očekivati da će tako nešto odbiti.

Kapetan Juventusa Mario Mandžukić protiv Young Boysa Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL