FIFA_SP_2018.svg

REAKCIJE POSLIJE DERBIJA SKUPINE

Svi su nestrpljivo čekali pravi razlog zašto Salah nije igrao; izbornik objasnio svoj potez koji je razbjesnio Egipat

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 15.06.2018 18:04
  • Objavljeno 15.06.2018 u 18:04
Bionic
Reading

S nestrpljenjem se očekivala novinska konferencija nakon utakmice Urugvaja i egipta (1:0), a medije je najviše zanimao slučaj 'Salah'

Egipat je na startu prvenstva poražen, a najveća zvijezda Salah na rođendan nije dobio niti minute. Izbornik afričke reprezentacije odmah je bio suočen s tim pitanjem.

'Mohamed Salah nije igrao na današnjoj utakmici s Urugvajem jer nismo željeli riskirati. Salah je jučer na na treningu izgledao sjajno, ali poslije treninga baš i ne. On će imati važnu ulogu u budućim utakmicama. Mislim da će biti spreman za sljedeću. Ako i ne zaigra, Egipat ima dobru momčad. Ovaj nesretni poraz nas neće omesti u nadama u prolaz skupine', izjavio je Hector Cuper, ali sumnjamo da će ovo kratko objašnjenje primiriti bijes Egipta koji je s velikim nadama otpratio reprezentaciju u Rusiju.

I dok je u egipatskom taboru vladala tuga kod Urugvajaca slavlje.

'Uvijek sam govorio da je vrlo važno započeti prvenstvo s pobjedom. Utakmice Svjetskog prvenstva uvijek se igraju na nož, kao da je pitanje života ili smrti. Mi smo preživjeli Egipat, sad nam slijedi borba s Rusima i Saudijcima. Ne znam bi li sa Salahom Egipat bolje prošao, pogledajte danas Suareza koji nije imao sreće, a neki drugi dan bi na ovoj utakmici zabio hat-trick', jasan je bio urugvajski strateg Oscar Tabarez.

  • +3
SP u Rusiji, skupina A: Urugvaj - Egipat Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Svoje kratko mišljenje o utakmici dao je jedini strijelac Jose Gimenez.

'Zaslužili smo pobjedu jer smo promašili barem pet velikih prilika. Nismo podcijenili Egipat bez Salaha, branili su se dobro. Srećom, ja sam bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal