Nuspojava koronavirusa

Svi su jedva dočekali povratak nogometa, a to pokazju i brojke: Španjolska La liga gotovo za 50 posto gledanija nego ranije

18.06.2020 u 23:26

Bionic
Reading

Gledanost utakmica španjolskog nogometnog prvenstva u inozemstvu porasla je za 48 posto otkako se La Liga nastavila nakon tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa

Gledanost utakmica španjolskog nogometnog prvenstva u inozemstvu porasla je za 48 posto otkako se La Liga nastavila nakon tri mjeseca pauze zbog pandemije koronavirusa.

Prema podacima analitičke tvrtke Nielsen Sports, najveći skok gledanosti zabilježen je u Africi gdje je došlo do skoka od 73 posto.

U Aziji se gledanost povećala za 72 %, dok je u Europi skok za 56 %. Zanimljivo, najveći porast u Europi je zabilježen u Belgiji gdje je nacionalno prvenstvo prekinuto, od čak 130 posto.

Španjolska bilježi skromnije brojke, utakmice prvog kola nakon povratka nogometaša na teren 11. lipnja pratilo je 12 % više tv gledatelja.

Najgledanije su bile utakmice Real Madrid - Eibar (3:1), Barcelona - Real Mallorca (4:0), te Sevilla - Real Betis (2:0).

'Osjećamo se privilegiranim što možemo ponovo izaći na teren. Sretni smo što imamo priliku ponuditi sportsku zabavu uživo u vrijeme kad je malo ovakvih događaja širom svijeta', rekao je predsjednik La Lige Javier Tebas.

'Nadamo se da će uskoro započeti i druga natjecanja u drugim regijama, jer su važna za obožavatelje i industriju.'

'Znali smo da obožavatelji širom svijeta žele uživati ​​u uzbuđenju i zabavi koje nudimo', dodao je direktor marketinga i međunarodnog razvoja lige Oscar Mayo.

Španjolska je jedna od najteže pogođenih zemalja na svijetu s više od 27.000 smrtnih slučajeva i 245.000 pozitivnih na koronavirus.