PREOKRET ZA PAMĆENJE

Svi pričaju o ludoj utakmici Eura; junak drugog poluvremena nije trebao ni braniti, a švedsko krilo poručilo: Bili smo životinje

Bionic
Reading

Rukometni svijet priča o nevjerojatnom raspletu utakmice između Švedske i Norveške (24:23), a zanimljive su bile i reakcije iz obje reprezentacije

Norvežani su izgubi nemoguće ili ako hoćete Šveđani su napravili čudo. U skandinavskom okršaju koji je odlučivao o putniku u polufinale Švedska je bila u izgubljenoj situaciji te je šest minuta prije kraja bila uzaostatku 19:23. A onda su suparnici stali i četverostruki prvaci Europe su serijom 5-0 preokrenuli i otišli u polufinale. Norveškoj je bio dovoljan i remi, ali Sagosen nije zabio u zadnjem napadu.

Obrana je bila ključ! Norvežani su prije ovog dvoboja zabijali u prosjeku 33,1 pogodak, a najbolji napad Eura bio je tome na tragu i nakon prvog poluvremena, jer su imali prednost 14:9. No u nastavku se razbranio Peter Johannesson, imao je u drugom dijelu devet obrana, a zanimljivo je da nije trebao ni biti između vratnica, no prvi vratar Andreas Palicka bio je pozitivan na koronavirus.

A što kažu akteri ovog čudnog i neizvjesnog dvoboja?

'Nikada nismo odustajali, toliko me inspirirao naš tim. Imali smo i prije nekoliko ovakvih utakmica 'napravo to ili umri', ali ova je bila posebna, bila je protiv Norveške i bila je za ulaznicu u polufinale. U zadnjih pet minuta smo se borili kao životinje jedni za druge, nikad se nismo prestajali boriti, a onda dobijete ovakvu utakmicu', reklo je švedsko krilo Nicklas Ekberg.

  • +5
Norveška - Švedska, rukometni Euro, 2022. Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK

Norvežani ni nakon prospavane noći ne vjeruju što su ispustili, njihov izbornik smogao je snage za par riječi…

'Švedska je odigrala dobru utakmicu, u nekim ključnim trenucima smo počeli propuštati svoje prilike, griješili smo u kontranapadima, a imali smo i slabe trenutke u drugom poluvremenu. Švedska je zaslužila pobjedu', izjavio je Christian Berge.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal