poraz na rujevici

Jako slaba Rijeka bez izgleda protiv Austrije: Kriza se nastavlja!

02.11.2017 u 20:49

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u 4. kolu skupine D Europske lige izgubili su kod kuće od Austrije iz Beča rezultatom 4:1 te tako umanjili svoje izglede za prolazak dalje u nokaut fazu natjecanja...

Krizi Matjaža Keka i njegove družine nema kraja. Nakon tri poraza u nizu u HT Prvoj ligi doživjeli su nogometaši Rijeke neuspjeh ovog četvrtka i u Europskoj ligi te tako svoje izglede za osiguranje europskog proljeća učinili minimalnima u nastavku natjecanja.

  • +7
Europska liga, 4. kolo: Rijeka - Austria B. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon uvjerljive 3:1 pobjede prije dva tjedna u prvoj međusobnoj utakmici usred Beča stvorilo se uvjerenje da će Rijeka lako trijumfirati i u uzvratu, ali dogodilo se nešto sasvim suprotno. Austria je odigrala puno bolju utakmicu i na jednak način uzvratila hrvatskom prvaku.

Na dobro ispunjenoj Rujevici Rijeka nije loše započela susret i Gorgon je imao dvije odlične prilike svladati Pentza, no njegovi udarci s ruba kaznenog prostora nisu pronašli put prema mreži. S druge strane, Austria je odlično kombinirala od samog početka i bila opasna, a na svoje je došla u 41. minuti kada je Pires proigrao Dominika Prokopa, a on prošao okomito kroz riječke braniče i zabio pokraj Prskala.

Riječani su na početku drugog dijela bili inferiorni, ali nakon uvođenja Kvržića i Mateija malo su živnuli i uspjeli izjednačili. Dogodilo se to u 61. minuti, kada je Domagoj Pavičić preciznim udarcem u dalji kut pogodio na asistenciju Gorgona.

No, veselje je trajalo manje od minute. Već u sljedećoj akciji Gluhaković je proigrao Prokopa koji je pogodio u suprotni kut i vratio vodstvo gostima. Zatim je u 71. minuti zbog udaranja dvostrukog austrijskog strijelca isključen Mišić, a dvije minute kasnije Tarkan Serbest sve je riješio glavom iz blizine. Pobjedu gostiju potvrdio je nakon nove kontre Monschein u 84. minuti.

U drugoj utakmici AEK i Milan ponovo su odigrali bez pogodaka i ostali na vrhu ljestvice. Rijeka sada zaostaje tri boda za Grcima i mora pobijediti u Ateni u sljedećem kolu kako bi imala matematičke izglede proći dalje. Ovakvom igrom to sigurno neće uspjeti...

Europska liga, skupina D:

Rijeka - Austria B. 1:4 (Pavičić 61 / Prokop 41, 62, Serbest 73, Monschein 84)

Europska liga

Skupina D

AEK Atena-Milan0:0
Rijeka-Austria Beč1:4
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Milan42208
2.AEK Atena41306
3.Austria Beč41124
4.Rijeka41033

Sljedeće utakmice

23.11.AEK Atena-Rijeka
23.11.Milan-Austria Beč