ŠESNAESTINA FINALA

Svi hrvatski prvoligaši ostali 'živi' u Kupu; evo tko se najviše patio

20.09.2017 u 17:39

Bionic
Reading

U srijedu je odigrana većina utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa, a svi hrvatski prvoligaši koji su bili u akciji plasirali su se u sljedeću rundu

Kup je natjecanje u kojem smo navikli na iznenađenja i senzacije. U prošlosti su padali veliki favoriti, ali to nije bio slučaj danas. Među posljednjih 16 plasirala se je velika četvorka hrvatskog nogometa, ali i ostali čanovi MAXtv Prve lige koji su u srijedu istrčli na teren. No idemo redom...

Počinjemo s braniteljem naslova Rijekom. Momčad s Rujevice gostovala je kod Vrbovca i nije se poskliznula. Nije to bila nešto posebno dobra igra Kekovih izabranika, ali sasvim dovoljno da se izbori prolaz. Strijelci za gostujuće slavlje od 3:1 bili su Puljić (29) i Jelić (44, 84), a počasni gol za Vrbovec bio je djelo Colarića četiri minute prije kraja.

  • +5
Hrvatski kup, šesnaestina finala, Vrbovec - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Prošlosezonski finalist Kupa Dinamo strahovao je od lošeg terena kod višestrukog prvaka 1. ŽNL Koprivničko-križevačke županije Borca iz Imbriovca. Ipak, 'modre' natopljeni travnjak nije mogao zaustaviti. Vodeći klub Hrvatski Telekom Prve lige rutinski je prošao prvu prepreku sa 6:0, po dva su zabili Fiolić i Jurilj, a po jednom su mrežu tresli Hodžić i Olmo.

  • +7
Hrvatski kup, šesnaestina finala, Borac Imbriovec - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hajduk je kod Oriolika u Oriovcu došao u nezgodnom trenutku, s dva poraza u ligi. I kod amatera su se 'bili' mučili, a treba spomenuti da je na vratima domaćina briljirao Herceg. Said je u 13 minuti pogodio za vodstvo Splićana, a na drugi pogodak s kojim su gosti sve riješili čekalo se čak do 82. kada je bio precizan Toma Bašić. U sudačkoj nadoknadi Hajduk je došao i do trećeg gola, a strijelac je bio Said iz penala (3:0).

  • +8
Hrvatski kup, šesnaestina finala, Oriolik - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Osijek se s lakoćom obračunao s Nehajem u Senju. Zekićevi dečki ozbiljno su ušli u susret, a epilog je šest komada iza leđa domaćeg vratara. Marić je upisao hat-trick, a po jednom su pogodili Lukić, Grezda i Pušić.

  • +3
Hrvatski kup, šesnaestina finala, Nehaj - Osijek Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

U osmini finala je i Slaven Belupo koji je teškom mukom slavio kod Croatije iz Zmijavaca 1:0, a puno uvjerljivi su bili drugi hrvatski prvoligaši, Inter iz Zaprešića je rezultatski uvjerljivo došao do trijumfa u Nedelišću (6:0) kao i Lokomotiva kod Bedema (3:0) te Istra 1961 na gostovanju u Đakovu kod Croatije (4:0).

  • +4
Hrvatski kup, šesnaestina finala, Croatia Zmijavci - Slaven Belupo Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX

U ostalim današnjim dvobojima Sesvete su sredile Split 3:0, Novigrad je bio bolji od Zeline 5:1, a Šibenik je kao gost prošao Zagoru 3:0. Najuzbudljivije je bilo u Bjelovaru gdje je Zagreb svladao domaćina s 3:2 pogotkom u zadnjoj minuti sudačke nadoknade.

Jučer je Zadar u Požegi svladao Slavoniju 2:1 te se kao prvi plasirao u osminu finala. Utakmice Rudeš - Vinogradar i Gorica - GOŠK Dubrovnik te Varaždin - Cibalia su odgođene zbog lošeg terena uzrokovanog kiškom.

REZULTATI: Borac - Dinamo 0:6, Vrbovec - Rijeka 1:3, Oriolik - Hajduk 0:3, Croatia - Slaven Belupo 0:1, Bedem - Lokomotiva 0:3, Sesvete - Split 3-0, Nehaj - Osijek 0:6, Croatia Đakovo - Istra 1961 0:4, Nedelišće - Inter Zaprešić 0:6, Zagora - Šibenik 0:3, Novigrad - Zelina 5:1, Bjelovar - Zagreb 2:3.