daleko od navijača

Svi govore o Hrvatu Gvardiolu i zabrani trenera Pepa; uhvaćen je u hodniku stadiona

05.10.2023 u 08:54

Bionic
Reading

Prije utakmice u Ligi prvaka između domaćeg RB Leipziga i aktualnih prvaka Europe Manchester Cityja trebalo je biti svečano. Ali trener gostiju Pep Guardiola sve je stopirao

Podsjetimo, prije te utakmice – u kojoj su gosti iz Engleske slavili 3:1, najviše se pisalo o Hrvatu Jošku Gvardiolu koji je u njemačkom klubu proveo dvije sezone. I upravo je iz tog kluba, u transferu vrijednom oko 90 milijuna eura, prešao u Manchester City.

Tako su čelnici RB Leipziga za svog bivšeg igrača i službeno najskupljeg braniča svih vremena pripremili malu svečanost. Željeli su mu uručiti priznanje za provedeno vrijeme u klubu malog brončanog bika, zaštitni znak kluba. I naravno, željeli su da mu se navijači oduže pljeskom jer se nije stigao službeno oprostiti, ali sve je to stopirao trener Pep Guardiola.

>> City i Gvardiol prošli Leipzig, katastrofa PSG-a, Barceloni gol dovoljan za tri bod

-

Razlog? Kad se igra za bodove i kad je u pitanju ovako važna utakmica nije dopuštao da mu bilo što remeti mir u momčadi.

No, odmah nakon utakmice Gvardiolu je naravno uručen poklon, ali u hodnicima ili točnije u tunelima stadiona. Daleko od navijača, daleko od tribina na kojima je bilo oko 32 tisuće ljudi. Doslovno su Joška na minutu uhvatili u hodniku...

Šteta što Pep nije popustio barem ovom prilikom i napravio iznimku jer to bi puno značilo mladom hrvatskom nogometašu.

Fotografija nasmijanog Gvardiola iz tunela – s poklonom u ruci - pojavila se na društvenim mrežama. A komentara ima svakakvih uz naglasak na čuđenje mnogih zašto Pep nije 30 sekundi mogao 'zažmiriti' da se to sve obavi pred punim tribinama.

U video sažetku Arena Sport TV-a, koja prenosi utakmice Lige prvaka, pogledajte golove:

  • +3
RB Leipzig - Manchester City, Liga prvaka, 2023/24. Izvor: Profimedia / Autor: Filip Singer