PROBLEMI U F1

'Svi ćemo jednom požaliti zbog ignoriranja ove opasnosti!'

09.10.2013 u 09:52

Bionic
Reading

Sergio Perez razočaran je izostankom detaljne istrage incidenta s Velike nagrade Južne Koreje, kada mu je eksplodirala guma sredinom utrke

Podsjetimo, eksplozija gume meksičkog vozača McLarena izazvala je izlazak sigurnosnog automobila, ali i puknuće gume Marka Webbera, koji je pokupio krhotine Perezove gume.

'Vozači nisu važni, radi se o onome što drugi ljudi žele. Reći će iz Pirellija da je do eksplozije došlo zbog blokiranja kotača, ali do toga dolazi zato što se gume jako troše. Mislim da se moja guma probušila od Pirellijeve gume. Mislim da to neće staviti na svoj reklamni poster,' izjavio je bijesni Webber nakon utrke, no iz redova dobavljača guma se brane da ovaj incident nije povezan s onim iz Silverstonea, kada su eksplozije guma umalo dovele do prekida utrke.

'Ovo nema veze s onim što se događalo ranije u sezoni. A što se degradacije tiče, mi samo radimo ono što se od nas traži, kreiramo dva do tri ulaska u boks po utrci,' kaže sportski direktor Paul Hembery, ali za Sergija Pereza to nije dovoljno dobar odgovor:

'Na kraju se ništa nije dogodilo, ali jednog dana hoće. Ništa se nije dogodilo i sada nitko neće komentirati ovu situaciju, ali jednog dana bude i svi ćemo požaliti,' zaključio je mladi 23-godišnji vozač.