AKO SE NJEGA PITA

Svemoćni Bandić o sportskom spektaklu: Meni je Bog dao i razum

20.09.2016 u 12:45

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači su po drugi put u povijesti izborili mjesto u finalu Davis Cupa, protiv Argentine su domaćini, ali je upitno gdje će se održati taj teniski spektakl (25.-27. studenoga)

Podsjećamo, prema Davis Cup pravilniku, jedan od zahtjeva za organizaciju finala  je i minimalni kapacitet gledališta, a iznosi 12.000 mjesta.

Ako Hrvatski teniski savez želi zadovoljiti taj minimum, tada mu se kao prva opcija za domaćinstvo nameće zagrebačka Arena. No tu nastaje problem. Naime, u tom je terminu Arena već rezervirana, a trebali bi je zauzeti Marvelovi superjunaci. Termin za taj šou je odavno rezerviran, a i ulaznice su već puštene u prodaju.

Druga opcija za HTS je Spaladium Arena, ali i tu postoji problem s rasporedom događaja, jer je za 19. studenog zakazan koncert Parnog valjka, za koji se također već mogu kupiti ulaznice. Iako je taj koncert na rasporedu šest dana prije početka finala Davis Cupa, u to doba bi teren u Spaladiumu već morao biti spreman za tenisače.

Kao treća opcija ostaje povratak u zadarski Višnjik, ali ne treba u ovoj priči zanemariti ni financijsku stranu. Što veći kapacitet, veći će biti ukupan prihod, što je u interesu i Hrvatskog teniskog saveza, ali i ITF-a.

Novinari su pitali zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića što on o tome misli.

'Što se mene tiče, finale može biti u Zagrebu. Jeste li me čuli što sam rekao? Razgovarate s gradonačelnikom. Ukoliko se drugačije ne odluči, finale će biti u Zagrebu, a ako drugačije odluče, bit će u Splitu', rekao je Bandić, a prenosi HRT, te je dodao:

'Što se tiče zauzetosti Arene, to smo riješili danas. To je toliko važan događaj za ovu zemlju da se jedan koncert može pomaknuti tjedan dana prije ili poslije. Meni je Bog dao i razum da mogu odvojiti bitno od nebitnog. Finale Davis Cupa, a bio sam u Bratislavi kad smo pobijedili, toliko je važan sportski događaj za ovu zemlju da nema važnijeg. Veseli me što će Čilić i Dodig biti u Areni i pobijediti Argentince.'