ČETVRTI PUTA U 20 GODINA

Švedska prva do rukometne završnice

10.08.2012 u 20:27

Bionic
Reading

Rukometni reprezentativci Švedske prvi su finalisti Olimpijskih igara u Londonu. U polufinalnom ogledu u petak Švedska je pobijedila Mađarsku 27:26 (15:12)

Plasirala se tako Švedska u četvrti finale Igara od 1992. godine pa nadalje. U Barceloni 1992., Atlanti 1996. i Sydneyju 2000. Švedska je gubila te posljednje oglede na turniru. Dva puta su za njih kobni bili ruski rukometaši, a jednom Hrvati, a moguće je da se i ovom prilikom Švedska susretne u finalu s Hrvatskom, koja kasnije igra polufinale protiv Francuske.

Švedska je zasluženo pobijedila Mađarsku jer je vodila gotovo cijelu utakmicu. Tijekom prvog dijela Švedska je uglavnom bila na dva ili tri pogotka prednosti, pa je tako i završilo prvih 30 minuta, sa 15:12 za njih.

U nastavku je Mađarska došla do minimalnog zaostatka 21:20, a od tada, pa do kraja ogleda, utakmica je trajala u ritmu - pogodak za pogodak. U samom finišu Mađarska nije imala pravu priliku za izjednačenje. Švedska je iskontrolirala utakmicu do kraja i proslavila ulazak u finale.

Najbolji je igrač Švedske bio Ekberg sa šest pogodaka. Po pet su dodali Andersson i Kallman, a po četiri Petersen i Ekdahl. Vratar Andersson je imao dvanaest obrana. Kod Mađara je Csaszar bio najbolji strijelac sa osam golova, dok je Nagy potrošio osam udaraca za - nula golova!