DRAMA NA SP-U

Švedska i Egipat pružili rukometni rat u kojem je jedan gol presudio, a bodove prenose i Slovenci; evo zašto je to zanimljivo i Hrvatskoj

Bionic
Reading

Nastavljaju se uzbuđenja na Svjetskom rukometnom prvenstvu, a u derbiju skupine G Švedska je svladala domaćina Egipat 24:23

Šveđani će u drugi krug prenijeti maksimalna četiri boda zahvaljujući trijumfu u rukometnom ratu s Egiptom koji si je tako zakomplicirao život i put do četvrtfinala, jer u drugoj fazi po skupinama mora sve pobijediti (Rusija, Slovenija, Bjelorusija).

Bila je to čvrsta utakmica u kojoj su Egipćani dominirali u prvom poluvremenu te su zasluženo otišli na odmor s 12:9. No u nastavku su se probudili i Skandinavci, iskoristili krizu domaćih rukometaša , preokrenuli rezultat te zaustavili zadnji napad Egipćana za izjednačenje te upisali pobjedu 24:23.

Najbolji kod Šveđana Persson s osam i Wanne s pet golova, a u redovima poraženog sastava Sanad s osam i Omar sa šest.

  • +8
Egipat - Švedska, SP u Egiptu 2021., 3. kolo Izvor: EPA / Autor: Mohamed Abd El Ghany / POOL

Švedska prenosi četiri boda, Egipat dva, a Sjeverna Makedonija ulazi u drugi krug bez bodova. Ove reprezentacije spajaju se sa skupinom H iz koje Rusija prenosi tri boda, Slovenija dva, a Bjelorusija jedan.

Rusi su se očekivano ranije obračunali s Korejom (30:26), dok su Slovenci morali dobiti Bjelorusiju kako bi prenijeli bodove u drugi krug te tako zadržali nadu za četvrtfinale. Naši susjedi su slavili 29:25, a najfekasniji su bili Janc sa osam i Dolenec sa sedam pogodaka. Kod Bjelorusa Karalek je zabio sedam.

Za nas su sve ove reprezentacije zanimljive, jer se u četvrtfinalu križaju s Hrvatskom, naravno ukoliko naša nacionalna vrsta dođe do nokaut faze u što duboko vjerujemo.