PROMOCIJA

Svečano u Dinamu; Barišić se suznih očiju sjetio Mamića

21.12.2015 u 18:14

Bionic
Reading

Svečano je bilo u loži Maksimir u ponedjeljak, 21. prosinca, gdje su predstavljeni knjiga 'Dinamovo desetljeće' autora Miroslava Tomaševića i film o posljednjih deset godina modrog kluba naziva 'Dinamovih 10' u režiji Ivice Blažička.

Nakon što su promociju službeno otvorili gradonačelnik Grada Zagreba i počasni predsjednik Dinama Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, u ime kluba gostima se na početku obratio predsjednik Dinama Mirko Barišić.

'Hvala svima na ovako velikom odazivu. Promovirat ćemo danas dvije velike stvari u postojanju i radu kluba: izvrsnu knjigu koja daje iscrpan izvještaj o posljednjih deset godina Dinama i film o tom periodu. Moj staž u Dinamu sada je skoro 50 godina i od početka je moj stav da je Dinamo više od nogometa', rekao je Bairišć pa se suznih očiju prisjetio Zdravka Mamića.

'Žao mi je što s nama nije izvršni predsjednik Zdravko Mamić, jedan od mojih najboljih suradnika koji je ugradio sebe u sve uspjehe modroga kluba koje ćete vidjeti uskoro. On je na neki način simbol Dinama i nadam se da ćemo uskoro ponovno zajedno raditi.'

Autor knjige 'Dinamovo desetljeće' Miroslav Tomašević na promociji je pojasnio zbog čega je ovo poseban trenutak za modri klub.

'Hvala svima koji su uveličali promociju svojim dolaskom. Knjiga 'Dinamovo desetljeće' monografija je koja prati klub od početka, ali s naglaskom na posljednjih deset godina. Prvi put se pojavljuju dokumenti koji nikad prije nisu objavljeni kao što je Statut Građanskog iz 1911. godine ili ulaznica s prve UEFA utakmice iz 1958. Hvala svim bivšim igračima na detaljima, Zambati, Škoriću, Blaškoviću... hvala i osobama koje su zaslužne za niz fotografija, Radiši Mladenoviću, Frediju Krameru i svima ostalima koji su sudjelovali. Posebno veliko hvala upravi Dinama, predsjedniku Barišiću, treneru Zoranu Mamiću, igračima, uredniku knjige Tomislavu Marčinku i posebna zahvala izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću koji je bio jedan od glavnih inicijatora knjige.'
U nizu govornika prije same promocije mjesto je dobio i trener Dinama Zoran Mamić, sportski djelatnik koji je s modrim klubom kao igrač, sportski direktor i trener osvojio gotovo 20 trofeja.

'Teško je pronaći prave riječi pred ovakvim auditorijem. Sretan sam jer sam član ovako velikog kluba s prebogatom povijesti. U zadnjih deset godina otkad sam se vratio u Dinamo bio sam igrač, sportski direktor i trener i želio bih da Dinamo u idućih sto godina bude uspješan kao što je bio u tih deset posljednjih godina. Mogu obećati da ću napraviti sve za dobrobit kluba i dobre rezultate.'